Mısır’daki idam kararları Kızıltepe’de kınandı

Mısır’da darbe yönetiminin İhvanı Müslim Hareketi mensuplarına verdiği idam kararları, Mardin Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından basın açıklaması ile kınandı. Özgürlük Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasına...

Google Haberlere Abone ol
Mısır’daki idam kararları Kızıltepe’de kınandı

Mısır’da darbe yönetiminin İhvanı Müslim Hareketi mensuplarına verdiği idam kararları, Mardin Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından basın açıklaması ile kınandı. Özgürlük Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda sivil toplum kuruluşu destek verdi. Açıklamada darbe hükümetinin tanınmadığı ve verilen kararların siyasi olduğu vurgulandı.

Açıklamayı platform başkanı Mehmet Şerif Öter okudu. Siyasetçi, din adamı ve darbe karşıtlarından önce 529, ardında 683 kişiye verilen idam kararını kınadıklarını bildiren Öter, bu kararlara sesiz kalan İslam dünyası ve Avrupa’yı eleştirdi. Mehmet Şerif Öter, şöyle dedi: “Demokrasi ve insan hakları şampiyonu Batı, Mısır’daki darbe ve hukuksuzluklara göz yummaya devam ediyor. Sergilenen bu sahte hukuk şovuna sessiz kalan cılız ve göstermelik tepkiyle güya darbe karşıtı olan ancak akan kan Müslüman kanı olunca susan ikiyüzlü batıyı ve onlara bel bağlayan şaşkın, çaresiz, sinmiş İslam liderlerini kınıyoruz. İşine geldiği zaman dünyaya jandarmalık görevinden geri kalmayan ABD ve Birleşmiş Milletler'in beş kafadarı Mısır'da, Suriye’de ve Orta Doğu’da yaşanan katliamların baş sorumlularıdır.

Dünya liderlerinin utanç verici sessizliği idam kararlarının önünü açmıştır. Altı yaşındaki çocuklara tecavüz ederek, katleden vahşilere insandır diye ömür boyu besleyip bakan sözde hukuk devletleri, Mısır’da hak ve demokrasi mücadelesi veren insanların sessiz çığlıklarına kulaklarını tıkamışlardır. Vicdan, iman ve ahlak sahibi hiç kimse idamlara sessiz kalamaz. Korku ve sindirme amaçlı verilen bu idam kararları inançlı Mısır halkını hak ve özgürlük yolundan vazgeçiremeyecektir. Dünyanın neresinde olursa olsun inanç, hak ve özgürlük mücadelesi veren insanları idam etmek, demokrasi ve insanlığı idam etmektir. Makam, çıkar uğruna Siyonist, emperyalistlere uşaklık eden sahte Müslümanlar unutmasınlar ki bundan önce Saddam ve nice diktatörler bu yoldan geçtiler. Bu yolu seçen satılmış işbirlikçi Müslümanların sonu alçaltıcı olmuştur. Tarih boyunca zalimlerin sonu hep hüsranla sonuçlanmıştır.”

Konuşmadan sonra Mısır ve İslam dünyası için dualar okundu. Çeşitli dövizler açan STK üye ve temsilcileri sesiz bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar