Mısır'daki idam kararına tepki için darağacı kurdular

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları düzenledikleri basın açıklamasıyla Mısır’da 529 kişinin idama mahkum edilmesi kararına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Mısır'daki idam kararına tepki için darağacı kurdular

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları düzenledikleri basın açıklamasıyla Mısır’da 529 kişinin idama mahkum edilmesi kararına tepki gösterdi. Açıklamadan sonra hem Mısır halkı hem de idama mahkum edilenler için dua eden STK’lar ayrıca dar ağacı kurarak kefen giydirip üzerlerinde 529 yazılı olan 3 kişiyi de temsili olarak idam etti.

Tatvan Yaşam AVM önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasını okuyan Servet Özyurt, “Mısır halkının meşru-seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi askeri darbeyle deviren Sisi cuntasının Müslüman Kardeşler’e yönelik baskı ve zulümleri sınır tanımıyor. Cinayet şebekesi katil cuntacıların emrindeki mahkemeler geçtiğimiz günlerde dünyada eşi benzeri görülmemiş bir hukuksuzluğa daha imza atarak 529 kardeşimize idam cezası verdi. Minye mahkemesinde görülen ve aralarında İhvan-ı Müslim'in teşkilatının lideri Muhammed Bedii'nin de bulunduğu bin 200 kişinin yargılandığı bu davada darbe karşıtı protestolar nedeniyle yargılanan kardeşlerimiz “Şiddet olaylarına karışmak, kişilere ve kamu malına saldırı” gibi uydurma suçlamalarla idama mahkûm edildiler.” dedi.
Sisi cuntasının işlediği katliamların suç ortağı olan darbe yargısının verdiği bu utanç verici karar hakkında Müslüman Kardeşleri yalnız bırakmamak ve cunta yargısını protesto etmek için toplandıklarını kaydeden Özyurt, “Uluslararası kamuoyunun ahlaksız suskunluğuna ve hatta darbecilerle işbirliği yapan politikalarına rağmen ilk günden bu yana yılmadan direnen Mısırlı kardeşlerimizi buradan selamlıyoruz. Aylardır devam eden zulme sessiz kalmayıp meydanları terk etmeyerek, binlerce şehit verme pahasına dünyada eşi benzerine az rastlanan onurlu bir direnişe imza atan Mısırlı kardeşlerimiz bu yargı zulmüne de teslim olmayacaklardır. Esir alınmış olmasına rağmen teslim olmayı reddedip, izzeti tercih eden Muhammed Mursi gibi Mısır mahkemelerinde yargılanan tüm kardeşlerimiz de darbe yargısına boyun eğmeyerek izzetli duruşun nasıl olması gerektiğini tüm dünyaya göstermişlerdir." diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından hep birlikte Mısır halkı için ve Müslümanlar için dua edilerek, darağacı kurularak kefen giydirilen 3 kişi Mısır’daki idam kararına tepki amacıyla temsili olarak boyunlarına ip geçirilerek idam edildi.

CİHAN

Yorumlar