Mısır'daki idam cezaları Sivas'ta protesto edildi

Sivas’ta sivil toplum temsilcileri Mısır’da 529 kişinin idam cezasına çarptırılmasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Mısır'daki idam cezaları Sivas'ta protesto edildi

Sivas’ta sivil toplum temsilcileri Mısır’da 529 kişinin idam cezasına çarptırılmasına tepki gösterdi. Çok sayıda öğrencinin de katıldığı basın açıklaması sonrası temsili darağacı ateşe verilerek Mısır yönetiminden idamın durdurulması istendi.

Memur-Sen Sivas İl Temsilciliğinin öncülüğünde Saadet Partisi ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Cuma Namazı sonrası Cumhuriyet Meydanında bir araya gelerek Mısır’da 529 kişinin idama çarptırılmasına tepki gösterdi. Grup idam cezaalarına tepki için üzerlerinde kefeni andıran çarşafla eylem yaptı.

Memur-Sen İl Başkanı Ömer Anlı burada yaptığı konuşmada, “Mısır’ı yangın yerine döndüren, çocuk, kadın yaşlı demeden insanı hedef alan vahşet uygulamalarını rutinleştiren Sisi darbesi, sadece Mısır’ı ve Mısırlı kardeşlerimizi değil, bütün İslam coğrafyasını ve Müslüman toplumları cezalandırmanın yeni miladı olarak kurgulanmıştır.” dedi.

“529 masumun, 529 mazlumun, 529 İhvan'ın ve 529 insanın idamına dair karar; darbecilerin talimatını makyajlama işlevi gören insanlığın hukuk birikimini ve bu birikimin eseri evrensel hukuk normlarını ayaklar altına alıyor. “ diyen Anlı, şöyle devam etti: “Bizim için Mısır’daki darbeci düzenin idam kararları hükümsüzdür. Katil Sisi Mısır halkına hesap vermelidir. Asıl yargılanması gereken Sisi’dir. Buradan insanlığın vicdanına sesleniyoruz. Ey insanlık, Mısır’da insanlık idam ediliyor. Susma, ey insanlık. Mısır’da insanlık öldürülüyor. Uyan dünya, diren insanlık. Mısır’da insanlık asılıyor. Artık yeter de ve seyretme. Küresel adalet için, insanlığın ölmemesi ve yaşatılması için özgürlük meşalenle darağaçlarını yak. İdamları durdur. Kukla rejimleri ve darbecilerin iktidarına son ver.”

Saadet Partisi Gençlik Kolları da yaptığı açıklamayla idam cezalarına tepki gösterdi. Konuşmaların ardından sloganlar atılarak temsili darağacı yakılarak Mısır’da 529 kişinin idam cezasına çarptırılmasına tepki gösterilerek yetkililerin harekete geçmesi istendi. CİHAN

Yorumlar