Mısır'daki idam cezaları protesto edildi

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Filistin Gönüllüleri Plaformu, Mısır'daki idam cezalarını protesto etti. Hatay'ın İskenderun ilçesinde Filistin Gönüllüleri Plaformu, Mısır’da yaşanan idam kararlarını protesto etti. Platform adına İHH...

Google Haberlere Abone ol
Mısır'daki idam cezaları protesto edildi

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Filistin Gönüllüleri Plaformu, Mısır'daki idam cezalarını protesto etti.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Filistin Gönüllüleri Plaformu, Mısır’da yaşanan idam kararlarını protesto etti. Platform adına İHH İskenderun Temsilcisi Ahmet Yetim Boyacılar Parkı'nda basın açıklaması yaptı. Ellerinde pankartlarla Boyacılar Parkı'na gelen platform üyeleri, Mısır’da yaşanan olayları protesto etti. Basın açıklaması yapan Ahmet Yetim, "Mısır’da darbe mahkemesi 3 Temmuz askeri darbesinin ardından sözde 2 hukuki karara daha imza attı. Minya Ceza Mahkemesi 529 darbe karşıtı eylemciden 37’sinin idamını nihai olarak onaylarken, 492 sanığın çoğunluğunun cezalarını da müebbet hapse çevirdi. Aynı mahkeme aralarında Müslüman kardeşler, Teşkilatı rehberlik konseyi Başkanı Muhammer Bedii’nin de aralarında bulunduğu darbe karşıtı 683 kişi hakkında da idam kararı verdi. İnsanlığa ve hukuka aykırı bu kararları kınamak, mısırlı mazlum kardeşlerimizin sesine ses katabilmek için tüm vicdan sahiplerini harekete geçirmeye davet ediyoruz." dedi. Yetim konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi: "Mısır’da yüzlerce insanın hayatına son verecek olan kararların birkaç ay içinde nasıl böylesine hızlı bir yargılama sürecin sığırıldığı soru işaretleri ile dolu. Hukukun en temel prensiplerinden olan ‘Savunma Hakkı’nın kullanılmasına bile izin verilmeden birkaç oturumun ardından, fütursuzca ve özensiz kararlar ortaya çıkmıştır. Her iki davada da bir kısım tutuklu bulunan sanıkların göstermelik dahi olsa savunma yapmalarına fırsat verilmemiştir. Ülke dışına kaçmak zorunda kalan kimi göstericiler de savunmaları dahi alınmadan idama mahkum olmuştur. Mısır adaleti kararın ölçüsüzlüğünü izah etme ihtiyacı dahi hissetmemiştir. Mısır son yargı tiyatrosu, ülkede yaşananları ve onun hem bölgesel hem de küresel destekçilerini bir kez daha ifşa etmiştir. Bu gün Müslüman kimliği söz konusu olduğunda katliam yada hukuksuz uygulamalar hoş görülmemektedir. Dünyanın neresinde olursa olsun her dinden ve her ırktan insanın canını kutsal sayan bizler, son idam kararlarını kınıyoruz."

Mısır’daki idam cezalarını protesto eden platform üyeleri ise Hatay İskenderun İHH, Körfez Eğitim yardımlaşma Derneği, Anadolu Gençlik Derneği, Eğitim Bir-Sen, İhsan-Der, Bayındır memur-Sen, Semt Pazarları Derneği, Bektaş-ı Veli Derneği, Ortodoks Kilisesi Vakfı, Engelliler Spor Kulübü, Süryani Cemaati, Fikir Kulübü, İlim Derneği, Birlik haber-Sen, Hizmet Vakfı,, Mar-Der, Memur-Sen Konfederasyonu, Alperen Ocakları, Saadet Partisi, Eyup Sultan Camii Derneği, Toç Bir-Sen, Diyanet-Sen, Sağlık-Sen, Ulaştırma Memur-Sen ve Kayseriler Derneği üyeleri. Oldu.

CİHAN

Yorumlar