"Mısır'daki Esma için gözyaşı döken, bu faciaya kader dememeli"

Cumhuriyet Halk Partisi Bafra İlçe Örgütü Soma'da yaşanan facia ile ilgili yaptı. Parti binasında gerçekleşen basın açıklamasına CHP Bafra İlçe Başkanı Nihat Oktay ve yeni yönetimi katıldı.CHP Bafra İlçe Başkanı Eğitimci Nihat Oktay...

Google Haberlere Abone ol
"Mısır'daki Esma için gözyaşı döken, bu faciaya kader dememeli"

Cumhuriyet Halk Partisi Bafra İlçe Örgütü Soma'da yaşanan facia ile ilgili yaptı. Parti binasında gerçekleşen basın açıklamasına CHP Bafra İlçe Başkanı Nihat Oktay ve yeni yönetimi katıldı.

CHP Bafra İlçe Başkanı Eğitimci Nihat Oktay yaptığı basın açıklamasında,’’Öncelikle Soma Maden Ocağında 13 Mayıs 2014 Salı günü yaşanan faciada hayatını kaybeden emekçilerin sayısı gün be gün artmaktadır. Ve bugün sayı 301 olmuştur. Hayatını kaybeden emekçilere Allah'tan rahmet kederli ailelerine ve Türk milletine baş sağlığı diliyorum. Göçük altında kurtarılmayı bekleyenlere ve onları kurtarmaya çalışanların Allah yardımcıları olsun dualarımız onlarla. Acımız çok büyük, içimiz yanıyor. Bu ülkede yaşayan bir birey olarak böylesi bir felaket sonrası bu kader insanın vahşice can vermesinin millet olarak yüreğimizi eritiyor, canımızı acıtıyor. Bu olayı kabullenemiyoruz 'kader' diyemiyoruz, sindiremiyoruz. Olayın sorumluları ve ihmalleri bulunanlar mutlaka cezalandırılmalı, hatta ve hatta bu olayda sorumluluğu olanlar vicdani görevlerini yapıp, istifa etmelidirler. Bunun başı da hükümettir. Mısır'daki Esma için gözyaşı döken, bu faciaya kader dememeli. Arama kurtarma çalışmalarında 500 kişi çalışırken ve yüzlerce aile, binlerce Somalı ve tüm Türkiye onlardan gelecek iyi haberleri beklerken sayın başbakan bin 500 korumayla gitmemeli hiç değilse oradaki insanların acısına saygı göstermeli. ’’dedi.

CİHAN

Yorumlar