Mısır’daki darbe yıl dönümünde protesto edildi

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği, (Özgür-Der) Mısır’da seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin askeri darbeyle görevden alınmasını yıl dönümünde protesto etti. Sık sık tekbir getiren grup, ‘Katil Sisi hesap verecek’,...

Google Haberlere Abone ol
Mısır’daki darbe yıl dönümünde protesto edildi

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği, (Özgür-Der) Mısır’da seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin askeri darbeyle görevden alınmasını yıl dönümünde protesto etti. Sık sık tekbir getiren grup, ‘Katil Sisi hesap verecek’, ‘Suriye’den Mısır’a direnişe bin selam’, ‘Müslüman zulme boyun eğmez’ şeklinde slogan attı.

Özgür-Der üyeleri Mısır’da seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle görevden alınmasının yıl dönümünde Saraçhane Parkı’nda bir araya geldi. 3 Temmuz’daki askeri darbeyi protesto eden grup, ‘3 Temmuz darbesine ve Sisi zulmüne karşı yaşasın Mısır İslami direnişimiz’, yazılı pankart açtı. Ellerinde ‘İslami direniş Sisi cuntasına boyun eğmez’, ‘Son sözü işbirlikçi zalimler değil zulme karşı izzetle direnenler söyleyecek’, ‘İdam sehpası yıldıramaz İhvan’ı’ yazılı dövizler taşıyan grup sık sık slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Mısır’da Sisi’nin başını çektiği cuntanın 3 Temmuz 2013’te gerçekleştirdiği askeri darbenin üzerinden bir yıl geçtiğini söyledi. Kaya, “Mısır’daki cuntanın yaptığı darbe ve zulümler Mısırla sınırlı bir olay değil. İslam coğrafyasının her bölgesinde İslami hareketlere karşı küresel sindirme, yıldırma, tasfiye çabası sürdürülmektedir. Mısır’daki darbede sadece bunun bir parçası. Özgürlükleri için mücadele eden, bunları talep eden Müslümanlara bedel ödetip, onları cezalandırmaya çalışıyorlar. Mısır’da darbeyle İslam’ı kimliği tercih eden insanlar pişman ettirilmeye cezalandırılmaya çalışılıyor. Bu zalimler her gün Suriye’deki kardeşlerimizin başlarına da bombalar yağdırmakla meşguller.” ifadelerini kullandı.

Grup, yapılan açıklamaların ardından olaysız dağıldı.

CİHAN

Yorumlar