Mısır'da verilen idam kararları protesto edildi

AK Parti gençlik kolları üyeleri, Mısır'da haklarında idam kararı verilen 529 Müslüman Kardeşler üyesi için Eminönü’nde eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Mısır'da verilen idam kararları protesto edildi

AK Parti gençlik kolları üyeleri, Mısır'da haklarında idam kararı verilen 529 Müslüman Kardeşler üyesi için Eminönü’nde eylem yaptı.

Eminönü Meydanı'nda Cuma namazı çıkışında AK Parti İstanbul gençlik kolları tarafından Mısır’daki idam cezaları protesto edildi. Meydana idam sehpası ve konuşma yapmak için bir platform kuruldu. Vatandaşlarda ellerindeki posterlerle idam cezalarına karşı tepki gösterdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, yaptığı konuşmada, amaçlarının idam kararlarına dur demek olduğunu söyledi. Karaca, “Amacımız inşallah 529 tane Mısır’da idam kararı verilen insanların idamına dur demektir. Ancak burada Mursi, darbeyle iş başından uzaklaştırılmıştır. O gün şayet dünya Mursi’nin iş başından uzaklaştırılmasına seyirci kalmasaydı, darbelere seyirci kalmasaydı bugün 529 tane idamı burada konuşuyor olmayacaktık. Halbuki iktidara geldikten sonra Mursi, ondan önceki darbecilere karşı aynı idam kararlarını vermedi. Mübarek’i kurtarmak için yapılan darbenin sonucunda ilk yaptıkları iş Mübarek’i serbest bıraktılar. Özgürlükleri için 529 tane insana idam veren bugünkü Mısır idaresini buradan huzurlarınızda kınıyoruz v lanetliyoruz. Müslümanları böl parçala sistemiyle dünden bu güne idare edenler bugünde aynı oyunları oynamaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi dün Mısır’daki idamlara karşı ortak bildiri yayınladı. Bundan dolayı tüm siyasi partilere teşekkür ediyorum. Ama keşke bu bildiriyi darbe olduğu zamanda yayınlayabilseydik.” diye konuştu.

Protestoya katılan vatandaşların sık sık ‘Müslüman uyuma kardeşine sahip çık’ diye slogan attıkları gözlendi. İdam cezalarının kaldırılması için Mısır müftüsüne verilmek üzere toplanan imzaların ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.
CİHAN

Yorumlar