Mısır'da kalp krizi geçiren tekvandocunun cenazesi İzmir'e getirildi

Uluslararası bir tekvando şampiyonasına katılmak üzere gittiği Mısır'ın Luksor şehrinde, müsabaka sırasında hayatını kaybeden Türk sporcu 21 yaşındaki Seyithan Akbalık'ın cenazesi İzmir'e getirildi.

Google Haberlere Abone ol
Mısır'da kalp krizi geçiren tekvandocunun cenazesi İzmir'e getirildi

Uluslararası bir tekvando şampiyonasına katılmak üzere gittiği Mısır'ın Luksor şehrinde, müsabaka sırasında hayatını kaybeden Türk sporcu 21 yaşındaki Seyithan Akbalık'ın cenazesi İzmir'e getirildi. Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla saat 12.00'de Adnan Menderes Havalimanı'na varan cenazeye eşlik eden Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin rahatsızlandı. Şahin önce sedyeye alındı, ardından da hastaneye kaldırıldı. Daha sonra Akbalık'ın Türk bayrağına sarılı tabutu uçaktan indirildi.

Cenazeyi karşılayan annesi Dilek Akbalık ve babası Erdal Akbalık'ın, "Benim şampiyonum nerede? Buraya onun şampiyonluğu için gelecektim, vedaya geldim." diye ağlamaları yürek dağladı. İzmir Valisi Mustafa Toprak ise yaptığı açıklamada, "Seyithan İstiklâl Marşı'nı okutmak, Türk bayrağını göndere, yücelere çektirmek için Mısır'a gitmişti. Milli takım adına oraya gitmişti. Seyithan, görev şehidi oldu. Türkiye adına yarışan milli sporcu heyetindeki 13 kişiden biriydi. Daha önce Gençler Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda birincilik elde etmişti." dedi.

Seyithan Akbalık, bugün Bayraklı ilçesindeki Sancak Camisi'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Doğançay Kabristanı'nda defnedilecek. CİHAN

Yorumlar