Mısır'da Darbe Karşıtlarına İlk İdam

Mısır'da 2013'teki darbe sonrası gözaltına alınan Müslüman Kardeşler destekçisi bir kişi idam edildi. İlk kez darbe karşıtları hakkında verilen bir idam cezası uygulandı.

Google Haberlere Abone ol
Mısır'da Darbe Karşıtlarına İlk İdam

Mısır'da Mahmud Ramazan adlı bir mahkum, 3 Temmuz 2013'teki darbenin arkasından çıkan şiddet olaylarına karıştığı gerekçesiyle idam edildi. Resmi şekilde vuruş yönetimi yönünden 'terör örgütü' ilan edilen Müslüman Kardeşler'in bir üyesi olmayan Mahmud Hasan Ramazan'a verilen idam cezasının uygulanmasıyla ilk defa bir vuruş karşıtı idam edilmiş oldu.

'ÇOCUKLARI BİNADAN AŞAĞI ATMASI'YLA BAĞLANTILI

İçişleri Bakanlığı'nın Facebook hesabından yayınladığı izahatya göre, Mahmud Hasan Ramazan 2013'ün Temmuz ayındaki darbeden sonra İskenderiye'de gerçekleşen vakalarda 'çocukların bir binadan aşağı atılması' olayıyla bağlantılı yer aldığı gerekçesiyle yargılanıyordu.

Mısır'ın en kocaman ikinci kenti İskenderiye'deki bir mahkeme, Ramazan ve bir diğer Muhammed Mursi destekçisini, çıkan sokak çatışmalarında vuruş yanlısı gençleri apartmandan aşağı attıkları ve bu gençlerden birinin ölümüne sebep oldukları gerekçesiyle 2014'te idam cezasına çarptırmıştı.

28 ŞUBATTA 4 İHVAN ÜYESİNE İDAM CEZASI VERİLMİŞTİ

Mısır'da son şekilde 28 Şubatta Müslüman Kardeşler'in 4 üyesine 30 Haziran 2013'te Müslüman Kardeşler'in Kahire'deki merkezi yakınlarında gerçekleşen vakalardan dolayı idam cezası verilmişti.

ONLARCA İHVAN ÜYESİNE MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLMİŞTİ

Mahkeme bununla beraber Müslüman Kardeşler önderi Muhammed Bedi, yardımcısı Hayrat Şatır, teşkilatın önder kadrosundan Muhammed Biltaci, İhvan'ın politik kolu Hürriyet ve Adalet Partisi önderi Saad Katatni ve yardımcısı Essam Erian'ın da aralarında yer aldığı 14 İhvan üyesine müebbet hapis cezası verdi.

BİNLERCE İHVAN DESTEKÇİSİ HAPİSTE

3 Temmuz 2013'te Abdulfettah Sisi'nin liderliğinde yapılan darbeyle, ülkenin demokratik yollarla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi tutuklandı ve hapse atıldı. Mursi konusunda açılan ayrıcalıklı davalarda yargılanıyor.
Darbe sonrasında sokağa dökülen göstericilere güvenlik güçlerinin fazla fazla katı müdahalesi neticesinde yüzlerce şahıs öldü ve binlerce şahıs gözaltına alındı.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın yöneticileri darbenin arkasından idam cezasına ve ağır hapis cezalarına mahkûm edildi. (Kaynak: Al Jazeera ve Reuters)

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar