Mısır'da 529 kişinin idama mahkum edilmesini dar ağacı kurarak protesto ettiler

Mısır'da Müslüman Kardeşler üyesi 529 kişinin idama mahkum edilmesi Erzurum'da cuma namazı sonrasında protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol
Mısır'da 529 kişinin idama mahkum edilmesini dar ağacı kurarak protesto ettiler

Mısır'da Müslüman Kardeşler üyesi 529 kişinin idama mahkum edilmesi Erzurum'da cuma namazı sonrasında protesto edildi. Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından Lalapaşa Camii bahçesine 5 tane dar ağacı kuruldu ve idam mahkumlarını sembolize eden 9 kişiye ise idam gömleği giydirildi.

    Müslüman Kardeşler'in idam hükmüne tepkiler artarak devam ediyor. Erzurum Yakutiye ilçe merkezindeki Lalapaşa Camii'nde cuma namazı sonrasında bir araya gelen yaklaşık 2 bin kişi Mısır aleyhine slogan attı. Cami bahçesine Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından sembolik 5 dar ağacı kuruldu. İdam mahkumlarını temsilen ise 9 kişiye üzerlerinde, 'Allah nurunu elbet tamamlayacak' ayeti kerimesinin yer aldığı idam gömleği giydirilerek boyunlarına urgan atıldı.

    Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Kadir Demirbüken ve emekli profesör doktor İhsan Sürreya Sırma, idamları kınayan açıklama yaptı. Prof. Dr. Sırma, İslam ülkelerinin uluslararası platformlarda etkin olabilmesi için eğitime önem vermeleri gerektiğini ifade etti. Demirbüken ise 529 kişinin idam karanının haksızlık ve zulüm olduğunu dile getirerek "Bu apaçık haksızlıktır, adaletsizliktir, zulümdür. Bu haksızlık düzeltilmelidir. Artık daha ileriye gidilmemelidir. Sayın Başbakanımıza, dışişleri bakanımıza ve ilgili olan diğer yetkililere Allah rızası için, bu idamları durduracak, çok daha etkili bir yol bulunuz." çağrısında bulundu.

    Daha sonra yapılan duanın ardından, eylemciler idam kararını protesto ederek sembolik dar ağaçlarını yıktı. CİHAN

Yorumlar