Mısır’da 529 kişinin idam kararı Kırşehir'de protesto edildi

Mısır'da 529 kişi için idam kararı verilmesi, Kırşehir'de de protesto edildi.     Cacabey Meydanı'nda toplanan grup adına basın açıklaması yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Necati Yılmaz, Mısır'da masum insanların evrensel hukuk kuralları.

Google Haberlere Abone ol
Mısır’da 529 kişinin idam kararı Kırşehir'de protesto edildi

Mısır'da 529 kişi için idam kararı verilmesi, Kırşehir'de de protesto edildi.

    Cacabey Meydanı'nda toplanan grup adına basın açıklaması yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Necati Yılmaz, Mısır'da masum insanların evrensel hukuk kuralları ayaklar altına alındığını haksız yere insanların idam edildiğini söyledi.

    Yılmaz, “Mısır’ı yangın yerine döndüren, çocuk, kadın, yaşlı demeden insanı hedef alan vahşet uygulamalarını rutinleştiren Sisi darbesi, sadece Mısır'ı ve Mısırlı kardeşlerimizi değil bütün İslam coğrafyasını ve Müslüman toplumları cezalandırmanın yeni miladı olarak kurgulanmıştır. Senaryolarını sahneye koyarken Müslüman kanını vazgeçilmez dekor olarak kullanan bu kirli uluslararası şebekeyi durdurma ve İslam coğrafyası üzerinden söküp atmak için beklemek, zulme sessiz kalmaktır. Yaşanan darbe sürecinin ardından Mısır’ın istiklal mahkemeleri, darbeyi reddeden ve darbecilere direnen 529 masum insanı, şiddete teşvik ve karakollara saldırı gibi uydurma suçlarla 25 Mart’ta idama mahkum etti. Adeviyye’de, Rabia’da darbe karşıtı özgürlükçü kitleler üzerine rastgele ateş ederek katliam yapan Mısır’ın darbecileri, baltacıların yerine yargıç cübbesi giymiş tetikçileri kullanarak katliama devam ediyor. 529 masumun, 529 mazlumun, 529 İhvan'ın, 529 insanın idamına dair karar; darbecilerin talimatını makyajlama işlevi gören insanlığın hukuk birikimini ve bu birikimin eseri evrensel hukuk normlarını ayaklar altına alıyor. Mısır’da darbecilerin yargı tiyatrosunda aldığı kararı protesto etmek, 529 masum kardeşimize sahip çıkmak için buradayız. İdamları durdurmak, 529 Mısırlı mazlum adına ses vermesi için insanlığın vicdanına seslenmek için buradayız. Özgürlük ateşiyle yola çıkan 529 kardeşimizin boynuna ölüm düğümü atmak için kurulan darağaçlarını özgürlük meşalesiyle yakmak için buradayız. Biz, hem Mısır darbecilerinin katliam gibi bu kararını tanımıyoruz, hem de idam yoluyla gerçekleşecek bu katliama dünyanın sessizliğini kabul etmiyoruz. Yüzyılın en büyük toplu idamlarından biri olan bu kararı hukuki, ahlaki, vicdani ve insani bulmuyoruz. Bizim için Mısır’daki darbeci düzenin idam kararları hükümsüzdür. Katil Sisi Mısır halkına hesap vermelidir. Asıl yargılanması gereken Sisi’dir. Küresel adalet için, insanlığın ölmemesi için, insanı ve insanlığı yaşatmak için idamları durdur.” dedi.

    Cacabey Meydanı'ndaki protesto gösterisi sloganların atılmasıyla, olaysız bir şekilde son buldu. CİHAN

Yorumlar