Mısır’da 186 gün tutuklu kalan üniversite öğrencisi yurda döndü

Mısır’da, olaylar sırasında gözaltına alınan ve 186 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan El Ezher Üniversitesi öğrencisi Emre Gürbüz yurda döndü. Cezaevinde bulunduğu dönemde çok sıkıntı çektiğini belirten Gürbüz, Türkiye’ye...

Google Haberlere Abone ol
Mısır’da 186 gün tutuklu kalan üniversite öğrencisi yurda döndü

Mısır’da, olaylar sırasında gözaltına alınan ve 186 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan El Ezher Üniversitesi öğrencisi Emre Gürbüz yurda döndü. Cezaevinde bulunduğu dönemde çok sıkıntı çektiğini belirten Gürbüz, Türkiye’ye geldiği için çok mutlu olduğunu belirtti.

Kahire'de geçtiğimiz yıl Kasım ayında gözaltına alınan Emre Gürbüz, beraat kararının ardından serbest bırakıldı. Yargılandığı davadan beraat eden El Ezher Üniversitesi öğrencisi Emre Gürbüz yurda döndü. Atatürk Havalimanı’nda arkadaşları tarafından karşılanan Gürbüz, çok mutlu olduğunu, Mısır’da hazırlık bölümünde okuduğu bütün arkadaşlarının kendisini karşılamak için buraya geldiğini söyledi.

Okula giderken olayların ortasında kaldığını ifade eden Gürbüz, “Üzerimize doğru mitingden koşanları gördük. Poliste o şekilde, Türk olduğumu duyunca zaten aramızda iyi olmadığı için beni de orada aldılar. İlk olarak savcıya gittik. Savcıdan 15 gün ertelediler. Daha sonra ağır ceza mahkemesine aldılar. Sonra mahkemeye götürmediler, hakim direk 27 gün erteledi. Erteleye, erteleye en son 45 gün ertelendi. Hükmü de 45 gün ertelediler, şükür sonunda çıktık.” dedi.

“Cezaevinde çok sıkıntı çektin mi?” sorusu üzerine, “Çektim, alakamız iyi olmadığı için baya sıkıntı çektim. Ama çok şükür kurtuldum hepsinden. Türk konsolosluğu çok yardım etti. Her zaman yanımdaydılar. Türkiye’de en çok arkadaşlarımı, ailemi özledim. Çok zordu, Türkçe konuşacak kimse yoktu, devamlı Arapça konuşuyorduk.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar