Mısır Konsolosluğu'nda İdam Kararlarına Protesto

Mısır’da darbeci yönetim tarafından alınan idam kararlarını protesto etmek isteyen bir grup vatandaş, Beşiktaş Mısır Konsolosluğu önünde eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Mısır Konsolosluğu'nda İdam Kararlarına Protesto

Eylem sırasında bir grup, Mısır Konsolosluğu duvarlarını aşarak içeri girdi. Polis ile grup arasında arbede yaşandı.

Mısır’da aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii’nin de bulunduğu kişiler hakkında verilen idam kararı Beşiktaş'ta bulunan Mısır Konsolosluğu önünde protesto edildi. İnsan Hakları Hak ve Hürriyeti İnsani Yardım Vakfı ve Özgür-Der’in organize ettiği protesto eylemine çok sayıda vatandaş katıldı. Eylemde konuşan konuşmacılar darbe kararlarını eleştirerek idamların durdurulmasını talep etti.

Konuşmaların yapıldığı esnada bir grup vatandaş ellerindeki bayrakları Mısır Konsolosluğu kapısına asmak istedi. Duvara tırmanarak bayrak asmak isteyen bir vatandaş, dengesini kaybederek konsolosluk bahçesine düştü. Düşen şahsın ardından 3 kişi daha bahçeye girerek sloganlar attı. Polis ile grup arasında zaman zaman arbede yaşandı. Polis ile vatandaşlar arasında yaşanan arbedenin ardından çevik kuvvet konsolosluk önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Güvenlik zafiyetinin yaşanmaması için çevik kuvvetin konsolosluk önündeki bekleyişi sürüyor.

Yorumlar