Misina bobiniyle kokain ticareti gümrük ekiplerine takıldı

İstanbul Gümrük Muhafaza ekipleri, Atatürk Havalimanı’nda takibe aldığı bir Portekizli yolcunun valizinden piyasa değeri 370 bin lira olan kokain ele geçirdi. Şahsın kokaini misina bobinine sararak Türkiye’ye sokmaya çalıştığı belirlendi.Gümrük...

Google Haberlere Abone ol
Misina bobiniyle kokain ticareti gümrük ekiplerine takıldı

İstanbul Gümrük Muhafaza ekipleri, Atatürk Havalimanı’nda takibe aldığı bir Portekizli yolcunun valizinden piyasa değeri 370 bin lira olan kokain ele geçirdi. Şahsın kokaini misina bobinine sararak Türkiye’ye sokmaya çalıştığı belirlendi.

Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personeli tarafından yapılan risk analizi çalışmalarında yurt dışından gelen bir yolcu takibe alındı. Abu Dhabi’den Atatürk Havalimanı’na gelecek olan yolcu, ekipler tarafından takibe alındı. Brezilya’nın Sao Paulo şehrinden aktarmalı gelen ve iki adet valizi bulunan Portekiz vatandaşı olan yolcunun uyuşturucu madde taşıyabileceğinden şüphelenilmesi üzerine valizler dedektör köpek ile kontrol edildi. Köpeğin tepki vermesi üzerine valizler X-Ray cihazından geçirildi. Açılan valizlerden 27 adet misina bobini tespit edildi. Bobinlerin üzerindeki misina iplerinin açılarak yapılan incelemede, poşetler içerisinde bobinlere sarılı şekilde gizlenmiş 27 pakette toplam daralı ağırlığı 3 kilo 40 gram kokain ele geçirildi.

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından kaçakçılığın diğer faillerinin yakalanmasını teminen şahısla birlikte kalacağa otele giderek uyuşturucuları teslim edeceği kişi ile irtibata geçilmesi beklenildi. Beklenilen şahıs otele gelmesiyle yakalandı ve ardından Atatürk Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliğine getirildi. Şahıslar, haklarında hazırlanan tahkikat dosyası ile birlikte mevcutlu olarak Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şahıslar tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne teslim edildi.

CİHAN

Yorumlar