Miraç Kandilinde Tarsuslular Daniyal Peygamberin makamına koştu

Mersin’in Tarsus ilçesinde Daniyal Peygamberin makamının bulunduğu camide Miraç Kandili programı düzenlendi. Daniyal Cami meydanına akın eden vatandaşlar, namazlarını kıldıktan sonra Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif dinledi.Programa katılanlara...

Google Haberlere Abone ol
Miraç Kandilinde Tarsuslular Daniyal Peygamberin makamına koştu

Mersin’in Tarsus ilçesinde Daniyal Peygamberin makamının bulunduğu camide Miraç Kandili programı düzenlendi. Daniyal Cami meydanına akın eden vatandaşlar, namazlarını kıldıktan sonra Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif dinledi.

Programa katılanlara Tarsus Belediyesi tarafından Osmanlı macunu, meyan şerbeti ve lokma tatlısı ikram edildi. Programın açılışı Kuran-ı Kerim’in okunmasıyla başladı. Mevlidin ardından okunan ilahiler ve getirilen salavatlara vatandaşlar da eşlik etti.

Programda konuşan Tarsus Müftü Vekili Mikail Tayşan, Miraç Kandilinin önemini anlattı. Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Şevket Can, programa katılanların kandilini kutladı. Başkan Can, “Miraç, kelime manası itibariyle "merdiven", "yükselecek yer", "en yüksek makam" manalarına gelmektedir. Bu gecede Peygamberimiz bir mucize olarak Mekke'deki Mescid-i Haram'dan, Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya ve oradan da göklerin İlahi derinliklerine doğru yükselip ruhen ve bedenen Cenab-ı Hakk'ın huzuruna çıkmıştır. Bu kutsal geceyi en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Kandiller, gönül evlerimizi aydınlatan ışıklardır. Bugün idrak ettiğimiz Miraç Kandili de bu mübarek günlerden birisidir. Kandiller birlik, beraberlik ve kardeşlik ortamımıza katkı sağlayan eşsiz fırsatlardır. Bugünlerin feyzi üzerimize, rahmeti geçmişimize, bereketi evlerimize, nuru ahiretimize olur inşallah.” dedi.

CİHAN

Yorumlar