Miraç kandilinde Bafra’da 4 saatlik program icra edildi

Samsun’un Bafra ilçesinde Miraç Kandili dolayısı ile Hacı Salih Yıldız Camiinde 4 saatlik bir program düzenlendi.Camii İmam-Hatibi Ayhan Duman’ın koordinesinde yapılan kandil programı akşam namazının kılınması ile başladı.Akşam namazından...

Google Haberlere Abone ol
Miraç kandilinde Bafra’da 4 saatlik program icra edildi

Samsun’un Bafra ilçesinde Miraç Kandili dolayısı ile Hacı Salih Yıldız Camiinde 4 saatlik bir program düzenlendi.

Camii İmam-Hatibi Ayhan Duman’ın koordinesinde yapılan kandil programı akşam namazının kılınması ile başladı.

Akşam namazından sonra imam-hatipler tarafından aşrı şerifler , ilahiler okundu, mevlid-i şerif icra edildi. Emekli İmam-Hatip Ali Yalmancı’nın duasından sonra Emekli İmam-Hatip Mustafa Albayrak Miraç ile ilgili bir konuşma yaptı.

Albayrak konuşmasında, "Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammed’i) bir gece Mescid-i Haram’dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz o, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir. Miraç hadisesi, bizlere insanın, ilahi rızaya ulaştığında idraki zorlayan nice üst derecelere yükselebileceğini, dünyevi ortamdan sıyrılarak, mana aleminde yükselmenin, ilahi rahmet ve huzura erişmenin, ancak gönül ve ruh temizliğinden her şeyin sahibi olan Yüce Allah'a bağlılık ve boyun eğmeden geçeceğini hatırlatır." dedi.

Konuşmadan sonra yatsı namazı eda edildi. Yatsı namazına müteakip tespih namazı kılındı. Edilen dualardan sonra ise Bafralı Özmen ailesi adına dlokma tatlısı ve çeşitli ikramlar dağıtıldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde vatandaşlar manevi havayı soluyarak camiden ayrıldı.

CİHAN

Yorumlar