Miraç Gecesinde yapılması gereken ibadetler

Miraç Gecesinin anlam ve önemi nedir , Miraç Gecesinde neler yapılmalıdır , Miraç Kandilinde yapılması gereken ibadetler , Miraç Gecesinde yapılacak dualar

Google Haberlere Abone ol
Miraç Gecesinde yapılması gereken ibadetler

 
Tüm islam alemi için önemli olan bu büyük gece Miraç Kandili gecesi 15 Mayıs Cuma gecesini 16 Mayıs Cumartesi gecesine bağlayan gecedir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)’in Mescid – i Haram’dan, Mescid-i Aksa’ya ordan da Allah (c.c)’ın huzuruna giden kudretli yolculuğun olduğu gece olarak kabul gören Miraç Gecesi’nin anlamı İslam Alemi için çok önemlidir.

Miraç Gecesinde Yapılacak İbadetler:

Miraç gecesinde on iki rekat namaz kılınır. İki rekatta bir selam verilerek kılınacak olan namaz on iki rekatta dua ile bitirilir. Her rekatında Fatiha suresinin ardından on kere ihlas okunur. Miraç gecesinde namaz kılınma zamanı yatsı namazı kılındıktan sonra, imsak vaktine kadar olan herhangi bir vakitte kılınabilir. On iki rekat namaz kılındıktan sonra selamın peşinden yüz kez Sübhanaallahu va el hamdüliallahi vela ilahe illaallahü va allahü ekber vela havle vela kuvvete illa bilallahi el aliyyü el azimu” duası okunur. Bunun peşinden yüz defa istiğfar yapılır. Miraç Gecesinin Gündüzünde kılınacak namaz ise öğle namazından sonra dört rekattır. Bu namazın, ilk rekatında Fatiha’dan sonra bir kez Felak suresi, ikinci rekatında sonra bir kez Nas suresi, üçüncü rekatında üç kez Kadr suresi, dördüncü rekatında ise elli kez İhlas suresi okunur.

Miraç Gecesi Recep ayının 27. Gecesidir. Bu gecede kılınacak namazın ardından;
10 gün 100 defa "Sübhanaallahu hayyu el Kayyumu"
10 gün 100 defa "Sübhanaallahu ehadu el Samedu"
10 gün 100 defa "Sübhanaallahu gafuru el Rahiym" zikirlerini yapmak vaciptir.

Yorumlar