Miniklerin satranç turnuvası

Yenimahalle Belediyesi 80. Yıl Anaokulu’nda satranç turnuvası düzenlendi. 6 yaş grubu 20 öğrencinin katıldığı turnuva, nefes keserken Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da miniklerin heyecanına ortak oldu. Okul öncesi eğitime büyük...

Google Haberlere Abone ol
Miniklerin satranç turnuvası

Yenimahalle Belediyesi 80. Yıl Anaokulu’nda satranç turnuvası düzenlendi. 6 yaş grubu 20 öğrencinin katıldığı turnuva, nefes keserken Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da miniklerin heyecanına ortak oldu.

Okul öncesi eğitime büyük önem veren Yenimahalle Belediyesi, hizmete açtığı kreşlerde miniklere uzman kadrosuyla tam donanımlı eğitim veriyor. Sene boyunca sosyal kültürel etkinliklerle zamanın nasıl geçtiğini unutan minikler, kreşlerde zeka gelişimine büyük katkı sağlayan satranç öğreniyor. Yılsonunda düzenlenen satranç turnuvasında hünerlerini sergileyen minikler, yaptıkları hamleler ile aldıkları eğitimin hakkını veriyor.

Yenimahalle Belediyesi 80. Yıl Anaokulu’nda yılsonu gösterileri kapsamında düzenlenen satranç turnuvasında birbirleriyle kıyasıya rekabet eden miniklerin heyecanına aileleri de ortak oldu. Turnuva öncesi centilmenlik örneği sergileyerek el sıkışıp birbirlerine başarı dileyen minikler, büyük takdir topladı. Dörderli guruplar halinde yarışan ve hamlelerini dikkatle yapan minikler, şimdiden birer satranç ustası olacaklarının sinyalini verdi. Turnuvayı dikkatle izleyen Yaşar, turnuva sonunda miniklere katılım belgesi ve satranç takımı hediye etti.

Minik Kasparovların aileleri ile de sohbet eden Yaşar, çocukların sosyal ve kültürel yönden tam dolanımlı olarak yetişebilmeleri için okul öncesi eğitimin önemine vurgu yaptı. Yenimahalle Belediyesi kreşlerinde miniklerin eğlenirken öğrendiğini kaydeden Yaşar, yeni dönemde yeni kreşlerin hizmete gireceğinin de müjdesini verdi.

Turnuva sonrası miniklerin bir yıl boyunca yaptıkları el işi ürünlerin ve resimlerin yer aldığı sergiyi gezmeyi de ihmal etmeyen Yaşar, ortaya konulan birbirinden renkli ve yaratıcı eserleri görünce şaşkınlığını gizleyemedi. CİHAN

Yorumlar