Miniklerin projelerini TUBİTAK Proje yarışmasında görücüye çıkaracak

Bu yıl düzenlenecek TÜBİTAK 45. Ortaöğretim Kurumları Proje Yarışması’nın Bursa tanıtım toplantısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Miniklerin projelerini TUBİTAK Proje yarışmasında görücüye çıkaracak

Bu yıl düzenlenecek TÜBİTAK 45. Ortaöğretim Kurumları Proje Yarışması’nın Bursa tanıtım toplantısı yapıldı. BTSO Eğitim Vadisi Oğuz Kağan Köksal Konferans salonunda yapılan toplantıya bu yıl ki yarışma ile ilgili bilgi verildi.

Ortaöğretim öğrencilerini temel ve sosyal bilim alanlarında düşünmeye, gözlem yapıp merak ettiklerini araştırmaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmanın Bursa ayağı düzenlenecek. Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Şube Müdürü Halis Korkmaz ve Ar-Ge Birimi TUBİTAK projeleri sorumlusu Hasan Söylemez tarafından projenin önemi, müracaat şartları, uygulama takvimi ve proje alanları gibi konularda bilgi verildi.

Ortaöğretim öğrencileri, bilgisayar, biyoloji, fizik, kimya, matematik, coğrafya, sosyoloji, psikoloji ve tarih alanlarında hazırlayacakları araştırma projeleriyle müracaat edebilecek. Elektronik ortamda yapılabilecek müracaatlarda proje planı 250 kelimeyi geçmeyecek şekilde proje özeti ve proje raporu PDF formatında sisteme yüklenecek. Sistem üzerinden 22 Ocak 2014’e kadar yapılan başvurular ıslak imzalı online başvuru formları ve proje özet, plan ve raporunu içeren CD ile yapılabilecek.
CİHAN

Yorumlar