Minikler, Soma’ya yardım için oyuncaklarını sattı

Aydın'da bir araya gelen çocuklar, Soma'da yetim kalan çocuklar için oyuncaklarını ve takılarını sattı. Yardımlarının küçük olduğunu söyleyen çocuklar, "Bizim bu yardımımız büyüklerimizin yardımlarının yanında belki de hiçbir...

Google Haberlere Abone ol
Minikler, Soma’ya yardım için oyuncaklarını sattı

Aydın'da bir araya gelen çocuklar, Soma'da yetim kalan çocuklar için oyuncaklarını ve takılarını sattı. Yardımlarının küçük olduğunu söyleyen çocuklar, "Bizim bu yardımımız büyüklerimizin yardımlarının yanında belki de hiçbir şey ama biz de üzerimize düşeni yapıyoruz." diye konuştu.

Aydın'ın Efeler ilçesi Efeler Mahallesi’nde oturan çocuklar, minik yürekleriyle kocaman bir işe kalkıştılar. Kendi aralarında anlaşan 14 mahalleli çocuk, Soma’da yetim kalan çocuklar için oyuncaklarını sattı. Mahallelerindeki parkta buluşan çocuklar “Her şey Soma için” diyerek oyuncak ve takılarını sembolik fiyata sattı.

Yardım kampanyasına takılarıyla katılan 11 yaşındaki Rüveyda Yifun, “Evlerimizdeki oyuncaklarımızı, küpelerimizi, kolumuzdaki bilekliklerimizi toplayıp mahalle parkında Soma için satışa çıkardık. Komşu ilimizde meydana gelen maden faciasına çok üzüldük. Oyuncaklarımızı satışa çıkardık. Belki topladığımız 1'er lira ile bir şey alınmaz ama biz, büyüklere yapmamız gereken çok şeyin olduğunu hatırlatmak istedik. Hepimizin kalbi Soma’da yaşanan acı olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımız için atıyor." dedi.

Çocuklar, satıştan elde ettikleri geliri, büyükleri aracılığıyla Soma’daki çocuklara gönderecek.

CİHAN

Yorumlar