Minikler rahvan atı çok sevdi

Bursa Nilüfer Belediyesi’nin Nilüfer Doğada At Yürüyüş Parkuru, çocuklarla şenleniyor. Geçtiğimiz aylarda Nilüfer Belediyesi ve Yeşil Bursa Rahvan At ve Binicilik Kulübü işbirliği ile hizmete giren merkez, rahvan at sevgisini küçük...

Google Haberlere Abone ol
Minikler rahvan atı çok sevdi

Bursa Nilüfer Belediyesi’nin Nilüfer Doğada At Yürüyüş Parkuru, çocuklarla şenleniyor.

Geçtiğimiz aylarda Nilüfer Belediyesi ve Yeşil Bursa Rahvan At ve Binicilik Kulübü işbirliği ile hizmete giren merkez, rahvan at sevgisini küçük yaşlarda kazandırmak için anaokullarına yönelik sosyal sorumluluk projesi başlattı. Nilüfer Belediyesi tarafından açılan, Nilüfer Doğada At Yürüyüş Parkuru çocukların ve ailelerin çekim merkezi oldu. Gümüştepe Mahallesi’ndeki merkezin yeni konuğu Kayapa Şehit Jandarma Er Eyüp Gürsoy Anaokulu öğrencileri oldu.

Rahvan atlar ve doğa ile baş başa, eğlenceli bir gün geçiren çocuklar daha ilk derslerinde atlarla uyum içinde çalıştı. Yeşil Bursa Rahvan At ve Binicilik Kulübü Başkanı Mustafa Özpınar, rahvan atların yaratılış özellikleri gereği çocuklarla çok iyi anlaştığını ve böylece eğitimleri uyumlu bir şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Nilüfer’deki tüm anasınıflarının ücretsiz olarak merkezden yararlanabileceğini ifade eden Özpınar, "Nilüfer Belediyesi tarafından açılan merkezimizde toplam 15 bin metre uzunluğunda 3 parkurumuz var. Buraya ailece gelecek hayvan sever ve doğaseverler için eğitim programları, köy kahvaltısı ve yemek hizmeti de sunuyoruz. Ancak asıl amacımız rahvan atları yeni nesillere tanıtmak ve sevdirmek. Atlar çok özel hayvanlardır. Rahvan atlar eşsiz yürüyüş sitilinin yanı sıra tüm atlar gibi insanların hislerini; korku, sevgi, kendine güven veya güvensizliği algılarlar. Özellikle çocuklara karşı çok sakin davranırlar." dedi.

CİHAN

Yorumlar