Minikler, ilk mektuplarını devlet büyüklerine yazdı

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen okul öncesi şenlikleri kapsamında anaokulu öğrencileri yazdıkları mektuplarla şaşırttı. Sivas’ta 10 anaokulunun katıldığı etkinlikte minikler devlet büyüklerine mektup yazarak çeşitli...

Google Haberlere Abone ol
Minikler, ilk mektuplarını devlet büyüklerine yazdı

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen okul öncesi şenlikleri kapsamında anaokulu öğrencileri yazdıkları mektuplarla şaşırttı. Sivas’ta 10 anaokulunun katıldığı etkinlikte minikler devlet büyüklerine mektup yazarak çeşitli isteklerde bulundu. Feryal Arslan isimli öğrenci de ilk mektubunu Soma Kaymakamlığı'na yazarak kazadan dolayı üzüntülerini bildirdi.

    Okul öncesi şenlikleri kapsamında çocuklara mektubu tanıtmak amacıyla belirlenen devlet büyüklerine mektup yazmaları istendi. İlk mektuplarını öğretmenleriyle birlikte kaleme alan minikler, başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere, Başbakan ve bakanlar olmak üzere devlet büyüklerine mektup yazarak isteklerini iletti.

    Mektup yazanlardan biri de Bahattin Makbule Özerk Anaokulu'na giden Feryal Arslan’dı. Öğretmeni de olan annesi Sibel Arslan ile Soma’da meydana gelen kazada babalarını kaybeden çocuklar adına Soma Kaymakamlığına mektup yazan 4 yaşındaki Feryal, Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı’ya hitaben yazdığı mektubunda uzakta olsa da olaydan dolayı büyük üzüntü duyduğunu ve babalarını kaybeden çocukların üzüntüsünü derinden paylaştığını dile getirdi.

    Etkinlikle ilgili bilgi veren Cumhuriyet Üniversitesi Günay Soluk Anaokulu Müdürü Selma Erbaş, okul öncesi şenlikleri kapsamında anaokulu öğrencilerimizle devlet büyüklerine mektup yazarak hem onlara mektubu tanıtmak hem de bir nostalji yaşatmak istediklerini söyledi.

    Sivas’ta bulunan 10 anaokulu ile birlikte organize ettikleri etkinlikte devlet büyüklerine mektuplar yazdıklarını anlatan Erbaş, "Okuma yazma bilmedikleri için biz onlara görevlerini tanıttık, onlar devlet büyüklerinden ne istediklerini ifade etti. Öğretmenleriyle bunları kağıda dökerek birlikte süslediler, Bu şekilde mektup göndermenin ne demek olduğu ile ilgili bilgi sahibi oldular. Çok heyecanla çocuklarımızla birlikte mektupları hazırladık ve gönderdik, umuyoruz devlet büyüklerimiz bunları okur ve çocukların mesajlarını dikkate alırlar." şeklinde konuştu.

    Milli Eğitim Şube Müdürü Şinasi Perçin ise Sivas’ta okul öncesi eğitim oranını yükseltmek istediklerini belirterek bu tür etkinliklerle öğrenci sayısının daha da artacağına inandıklarını kaydetti. CİHAN

Yorumlar