Minik satranççıların turnuva heyecanı

Ankara Yenimahalle Belediyesi’nin YENİMEK Meslek Edindirme ve Hobi Kursları’na katılarak satranç öğrenen minikler, düzenlenen satranç turnuvasında hünerlerini sergiledi. Yaptıkları akılcı hamlelerle bir yıl boyunca aldıkları eğitimin...

Google Haberlere Abone ol
Minik satranççıların turnuva heyecanı

Ankara Yenimahalle Belediyesi’nin YENİMEK Meslek Edindirme ve Hobi Kursları’na katılarak satranç öğrenen minikler, düzenlenen satranç turnuvasında hünerlerini sergiledi. Yaptıkları akılcı hamlelerle bir yıl boyunca aldıkları eğitimin hakkını veren minikleri, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da yalnız bırakmadı.

Çocukların zihinsel gelişimine katkı sağlamak, dikkati arttırmak amacıyla verilen YENİMEK satranç kurslarında bu kez turnuva heyecanı yaşandı. 7 - 13 yaş arası 100 öğrencinin katıldığı Satranç Turnuvası, miniklerin kıyasıya rekabetine sahne oldu. Küçükler ve Yıldızlar olmak üzere iki kategoride düzenlenen ve 2 gün süren turnuvanın kapanış gününde Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, minik Kasparovların heyecanına ortak oldu.

SATRANÇ USTALARI YETİŞİYOR

Yaptıkları hamlelerle şimdiden birer satranç ustası olduklarını gösteren minik kursiyerlerle yakından ilgilenen Yaşar, çocukların sosyal ve kültürel yönden tam dolanımlı olarak yetişebilmeleri için belediye olarak büyük bir çaba içerisinde olduklarını söyledi.

Kıran kırana geçen turnuva sonunda Küçükler Kategorisi’nde Kerem Kılınççeker, Yıldızlar Kategorisi’nde ise Gazican Ayaz birinciliği elde etti. Usta hamlelerle yıldızlaşan minikler, katılım belgelerini ve hediyelerini Yaşar’ın elinden aldı.

CİHAN

Yorumlar