Minik Pamir’in cenazesinde göz yaşları sel oldu

Zekeriyaköy’de kaybolduktan sonra evinin yanındaki havuzda cesedine ulaşılan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Google Haberlere Abone ol
Minik Pamir’in cenazesinde göz yaşları sel oldu

Zekeriyaköy’de kaybolduktan sonra evinin yanındaki havuzda cesedine ulaşılan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede Pamir için dökülen gözyaşları sel oldu.

Kaybolduktan 30 saat sonra minik Pamir’in cesedine oturduğu evin yanında bulunan villanın havuzunda ulaşılmıştı. Cenaze Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından, yıkama işlemleri için Zincirlikuyu’daki Gasilhane’ye götürüldü. Buradan baba evine getirilen cenaze daha sonra Zekeriyaköy Merkez Camisi’ne getirildi. Cenazeye çok sayıda kişi katıldı. Cenazeye katılanların gözyaşları sel oldu. Anne Süverce Dikdik ve Baba Serdar Dikdik’i yakınları güçlükle ayakta tuttu. Ağlamaktan sesi kısıldığı görülen Baba Dikdik gelen taziyeleri kabul etti. Cenazeye Şişli Belediyesi'nin eski başkanı Mustafa Sarıgül ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de katıldı. Cenaze kılınan ikindi namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

‘AYAĞINIZI ELİNİZİ ÖPEYİM, ALLAH RAZI OLSUN’

Emeği geçen herkese teşekkür eden Baba Serdar Dikdik, “Ayağınızı elinizi öpeyim. Allah razı olsun. Meleğimi kaybettim. Diyecek bir şey yok. Herkes insanlığını gösterdi. Gönül isterdi ki beni hiç görmeseydiniz de ben Pazar günü çocuk balonu şişirseydim.” dedi.

Cenazeye katılan Mustafa Sarıgül ise şöyle konuştu: “Bir evlat babacığının yanından ayrılıyor ve babacığı böyle bir olayla karşılaşıyor. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Türkiye’de kimin evinde havuz olursa olsun kenarına bir şeyler çevirmesi lazım. Havuzların kenarlarına çocukların giremeyeceği şekilde önlem almak lazım. Evladımız inşallah cennette.” CİHAN

Yorumlar