Minik öğrencilerin Çanakkale Türküsü seyirciyi ağlattı

Atakum Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, hazırladıkları ‘Çanakkale Şehitlerini Anma Programı’ ile velilerine unutulmaz bir gece yaşattı.

Google Haberlere Abone ol
Minik öğrencilerin Çanakkale Türküsü seyirciyi ağlattı

Atakum Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, hazırladıkları ‘Çanakkale Şehitlerini Anma Programı’ ile velilerine unutulmaz bir gece yaşattı. Çanakkale Türküsü olarak bilinen ‘Çanakkale içinde vurdular beni. Ölmeden mezara koydular beni’ türküsünü duygulu bir şekilde seslendiren minik öğrenciler izleyicileri duygulandırarak o günleri tekrar yaşattı.
OMÜ Eski Eğitim Fakültesi Sahnesi’nde düzenlenen geceye il ve ilçe Milliği Eğitim Müdürlüğü yetkilileri yanı sıra öğrenci velileri katıldı. Coğrafya öğretmeni Nuriye Sarialioğlu’nun Çanakkale Zaferi’ni anlatan ve seyircileri o zorlu günlere götüren sunumun ardından öğrencilerin Çanakkale Savaşı ile ilgili kısa piyesleri büyük ilgi topladı. Oğlunu savaşa gönderen annenin hikayesi, ölmek üzere olan bir askerin ekmek istihkakını ‘ben nasıl olsa ölüyorum başka bir asker yesin de işe yarasın’ diyerek ekmeği yemeden başkasına vermesi salonda gözyaşlarının akmasına sebep oldu.
Ardından okulun müzik öğretmeni Esin Cantürk yönetimindeki okul müzik korusunun seslendirdiği bir birinden güzel ve duygulu türküler salondan büyük alkış aldı. Özellikle Çanakkale Türküsü olarak bilinen ‘Çanakkale içinde vurdular beni. Ölmeden mezara koydular beni’ türküsü, velilere o günleri bir kez daha yaşattı.
Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Nihat Albayrak, program öncesinde yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşı’nın şanlı tarihimizin kahramanlık destanlarından birisi olduğunu dikkat çekti. Albayrak, “Bu zaferin Milletimiz için ayrı bir yeri vardır. Hâlâ gözler onunla yaşarır, yürekler onunla ürperir, düşünceler onunla yücelir. Bu gün meydana gelmiş gibi canlıdır. Unutulmamıştır. Unutulamaz da. Çünkü o, anaların gözyaşı, Mehmetçiğin canı ve kanıdır.” dedi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNDEN OKUL MÜJDESİ

Programdan sonra kısa bir konuşma yapan Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, düzenlenen geceden büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Aktaş, “Sizlerin bina yetersizliğinden dolayı ikili öğretim sebebiyle büyük sıkıntı çektiğinizi biliyorum. İnşallah yeni eğitim-öğretim yılında Ömürevler semtinde yapılan yeni binanızda daya iyi imkanlarda eğitim alacaksınız.” diyerek öğrencilere yeni okul müjdesini verdi. Program fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.

CİHAN

Yorumlar