Minik öğrencilere ecdat yadigarları tanıtılıyor

Amasya’da, Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı ‘Değerler Eğitimi’ projesi kapsamında ilköğretim öğrencilerine ecdat yadigarı eserler tanıtılıyor.10 gün boyunca il merkezinde 4’üncü sınıfa giden bin 364 öğrenciye, toplum...

Google Haberlere Abone ol
Minik öğrencilere ecdat yadigarları tanıtılıyor

Amasya’da, Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı ‘Değerler Eğitimi’ projesi kapsamında ilköğretim öğrencilerine ecdat yadigarı eserler tanıtılıyor.

10 gün boyunca il merkezinde 4’üncü sınıfa giden bin 364 öğrenciye, toplum içinde var olan gelenek, görenek, kültür ve medeniyetler işin uzmanları tarafından anlatılacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, “Burada amacımız bizlere ecdadımızdan yadigar kalmış olan eserleri minik yavrularımıza tanıtmaktır. Bugün ise, Türkiye’de ise ender külliyelerden birisi olan Sultan Beyazıt Camii tanıtımı yapacağız. 10 günlük süre içerisinde bütün öğrencilerimiz buraları tanıyacaklar. Bizlere yadigar olarak kalan bu külliye de neler var? Onları bizzat yerinde görecekler. Çocuklarımız bunları derslerinde görüyorlar ama bizler burayı yerinde tanıtacağız.” diye konuştu.

İl Müftüsü İsmail İpek ise Amasya’da eğitim gören 4. sınıf öğrencilerine yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Burada çocuklara külliye, cami, ecdadın bıraktığı eserlerin bıraktığı eserlerin özellikleri gibi bir çok konuda bilgi vereceğiz. Biz, çocuklarımızı küçük yaşta camiye getirmeye alışmış bir milletiz. Bunun önemi çok büyüktür. Bir baba, anne, nine ve babaanne, abiler büyükler evde küçükleri camiye getirirler, camiyi tanıtırlar, camiyi sevdirirler. Yaramazlık yapsa bile onu hoş görürler. Böylece çocuk camiyi sever. Her baba, anne bunu yapamayabilir. Ama böyle bir programla eğitim çağındaki çocukları buraya getirmek pek çok velinin yapamadığını da yapmak anlamına geliyor.” ifadelerini kullandı.

Sultan Beyazıt Camii hakkında uzmanlar tarafından detaylı bilgi alan çocuklar, camiyi çok beğendiklerini, ilerleye zamanlarda tekrar geleceklerini ifade etti. CİHAN

Yorumlar