Minik öğrenciler önce hayal etti, yapıp sergiledi

Bursa Dörtçelik İlköğretim Okulu öğrencileri, teknolojik tasarım ve resim bölümünde yaptıkları eserlerle sergi açtı. Birbirinden ilginç robot, resim, geometrik şekil ve projelerle görsel şölen sunulan sergi büyük beğeni topladı. Öğrencilerin...

Google Haberlere Abone ol
Minik öğrenciler önce hayal etti, yapıp sergiledi

Bursa Dörtçelik İlköğretim Okulu öğrencileri, teknolojik tasarım ve resim bölümünde yaptıkları eserlerle sergi açtı. Birbirinden ilginç robot, resim, geometrik şekil ve projelerle görsel şölen sunulan sergi büyük beğeni topladı.

Öğrencilerin önce hayal edip, sonra okul atölyesinde gerçeğe dönüştürdükleri ürünler izleyenlerden tam not aldı. Öğrencilerin hayal gücü ve el becerilerinin gelişmesi için çok önemli olan teknolojik tasarım ve resim dersinde yapılan eserler, Heykel’de Meridyen AVM’de bir hafta boyunca izlenime açık kalacak. Teknoloji tasarım öğretmenleri Tuncay Kar ve Nuriye Ege Birgül tarafından organize edilen sergi, düzenlenen törenle açıldı.

SERGİDE ÖĞRENCİLERİN EL EMEĞİ GÖZ NURU VAR

Teknoloji tasarım öğretmeni Tuncay Kar, bir yılın sonunda çok güzel ürünlerin ortaya çıktığını belirterek, “Sergide, öğrencilerin teknolojik tasarım dersi ve görsel sanatlar dersinde yaptıkları çalışmalar sergileniyor. Teknolojik tasarım dersinde düzen kuşağı, kurgu kuşağı ve yapım kuşağı olarak üç kuşaktan çalışmalar var. Resim dersinde ise müfredata göre optik kaymalar, boyamalar, sulu boya çalışmaları guaj ve yağlı boya çalışmaları var.” dedi.

Tuncay Kar, öğrencilerin bir yıllık emeğinin bulunduğunu sergide 7 ve 8. sınıflarda yaklaşık 400 öğrencinin teknolojik tasarım ve resim görsel sanatlar dersinden yaptıkları ürünlerin bulunduğunu kaydetti. Düzen kuşağı ve yapım kuşağında yapılan çalışmaların takdire şayan olduğunun altını çizen Kar, özellikle yapım kuşağında öğrencilerin, kendi hayallerini tasarlayıp sonrasında kendi emekleri ile yaptıklarını söyledi. Eserlerin tamamen öğrencilerin kendi emekleri ile yapıldığını vurgulayan Tuncay Kar, “Bu ürünler tamamen öğrencilerin el emeği göz nuru. Okulumuzun atölyesi bu konuda gayet iyi ve her türlü imkanı var. Bunlar, okulumuzun atölyesinde öğrencilerimiz tarafından yapıldı.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar