Minik öğrenciler 23 Nisan'da kendi şampuanlarını üretti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Batıkent Samanyolu Koleji 2. sınıf öğrencileri saç dökülmelerine karşı şampuan üreten LTS Teknoloji Grup'u ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Minik öğrenciler 23 Nisan'da kendi şampuanlarını üretti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Batıkent Samanyolu Koleji 2. sınıf öğrencileri saç dökülmelerine karşı şampuan üreten LTS Teknoloji Grup'u ziyaret etti. Öğrenciler önlükleri giyip bizzat üretim gerçekleştirdi. Öğrencilere ürettikleri şampuanlar hediye olarak verildi.

Saç dökülmelerine karşı şampuan üreten LTS Teknoloji Grup, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ilköğretim öğrencilerine Ankara Ostim'de bulunan GeoMass Trikoloji ARGE Laborotuvarı'nın kapılarını açtı. ARGE Laboratuvarı'nı ziyaret eden öğrenciler, burada şampuanın nasıl üretildiğini, nasıl paketlendiğini yerinde görme fırsatı buldu. Önlük giydirilen öğrenciler, kendi emekleriyle üretilen şampuanları da hediye olarak aldı. Öğrencilere, bir de eğitim sertifikası verildi. İki grup halinde üretim tesisini gezen öğrenciler, şampuanın nasıl üretildiğini görmekten mutlu olduklarını söylediler.

Sosyal sorumluluk projelerini son derece önemsediklerini belirten LTS Teknoloji Grup Başkanı Talet Sam, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın önemine değinerek, “Bugün çocukların günü. Her 23 Nisan'da büyükler koltuklarını çocuklara devrediyor. LTS Teknoloji Grup olarak bizler de bugün fabrikamızı çocuklara emanet ettik. Belki de geleceğin trikologları şu an aramızda. Sanal dünyaya esir kalan yeni nesli, gerçek üretimle tanıştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Talet Sam, çocuklara trikoloji (saç ve saç derisi bilimi) hakkında bilgilendiren ve onların kendi şampuanlarını yapmalarını sağlayan etkinlik için, “Öğrenciler maalesef artık sanal bir hayatın pençesinde. Balıkları bile Ipadlerinden besliyorlar. Biz de firma olarak 23 Nisan çocuk bayramı nedeniyle öğrencileri ağırlayıp onlara evlerinde kullandıkları şampuanların nasıl üretildiğini göstermek istedik.” değerlendirmesini yaptı. Sam, firma olarak başı kapalı kadınlar, kemoterapi tedavisi gören hastalar, diyabet hastaları, menopoz dönemindeki kadınlar gibi yaklaşık 10 ayrı dalda şampuan ürettiklerini belirterek, bu şampuanların İsviçre'den bilim adamlarının yüzde 100'e yakın oranlarda test sonuçlarını pozitif olarak ortaya koyduğunu söyledi.

Dolum ve etiketleme aşamaları dahil, şampuan üretim sürecinin her anına tanık olan öğrencilere ürettikleri şampuanlar hediye edildi. İsimlerine özel hazırlanan "trikolog" belgeleri takdim edilen minik öğrenciler daha sonra üretim tesisinde hatıra fotoğrafı çektirdi. CİHAN

Yorumlar