Minik Nisa’nın ameliyatı için iki hastaneden iki farklı rapor

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşayan İsmail – Nefise Özçelik çiftinin 7 aylık kızı Nisa, Truncus Arteriozus Tip 4 adı verilen (kalp ile akciğer arasında kirli kanı taşıyan damarı ile damar yolunun doğuştan olmaması ve kalp yetmezliği)...

Google Haberlere Abone ol
Minik Nisa’nın ameliyatı için iki hastaneden iki farklı rapor

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşayan İsmail – Nefise Özçelik çiftinin 7 aylık kızı Nisa, Truncus Arteriozus Tip 4 adı verilen (kalp ile akciğer arasında kirli kanı taşıyan damarı ile damar yolunun doğuştan olmaması ve kalp yetmezliği) hastalığı ile boğuşuyor. Tedavi için Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde yaklaşık 4 aydır yoğun bakın servisinde tedavi gören Nisa için Ege Üniversitesi’nden 6 doktorun imzasıyla iki kez Türkiye’de ‘ameliyat edilemez’ raporu verildi. Ameliyatının İsviçre Cenevre Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapılacağı belirtildi. Nisa’nın yurt dışında ameliyat olması için verilen raporu onaylaması gereken Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ise ameliyatın Türkiye’ye yapılabileceğini belirterek, "Bu ameliyatlar ülkemizde yurt dışı benzer yüksek mortalite ile yapılabilmektedir. Yurt dışına tedavi için gitmesi gerekmemektedir." şeklinde rapor verdi. Ancak verilen raporda ameliyatın hangi hastane ya da hangi doktor tarafından yapılacağı belirtilmezken aileye de her hangi bir yol gösterilmedi. Kızının sağlık durumunun ciddi olduğunu söyleyen baba İsmail Özçelik, "Türkiye’de gitmediğim, ulaşmadığım doktor kalmadı. Kimse bu ameliyatı yapmak istemiyor." diye konuştu.

"İSVİÇRE’DE KIZIMIN YAŞAMA ŞANSI YÜZDE 80"

Yaptığı araştırmalar sonucunda kızının sağlığına kavuşması için ameliyatı İsviçre’deki Cenevre Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görevli ünlü kalp cerrahı Ordinaryüs Profesör Afksendiyos Kalangos’un yaptığını öğrendiğini ve Kalangos’la İstanbul’’da görüşüp kızının durumunu anlattığını belirten baba Özçelik, "Nisa’nın raporlarını gösterdiğim, ameliyatı yapabileceğini ve kızımın yaşama şansının yüzde 80 olduğunu söyledi." dedi. Baba Özçelik, "Elimde iki ayrı rapor var. Birinde Türkiye’de ameliyat ‘olabilir’ deniyor, diğerinde ‘olamaz’ deniliyor. Yurtdışına gitmek için Numune Hastanesi’nin onayı gerekiyordu, onay için Yüksek İhtisas Hastanesi’ne yönlendirildik ancak burası Türkiye’de ameliyat yapılır denilerek onay vermedi. Başhekimle görüştüğümde Türkiye’de bu ameliyatı yapacak doktorun olmadığını ve bu ameliyatın Türkiye’deki ölüm oranının yüzde 98 olduğunu ve bu oranla kimsenin bu ameliyatı yapmayacağını anlattı.” şeklinde konuştu. Kızının yurt dışında tedavi olması için doktorlarla kendi imkanlarıyla irtibata geçtiğini, kalacak yerini, pasaportunu bile hazırladığını ifade eden baba Özçelik, “Kızım elden gidiyor, Sağlık Bakanlığı ve Başbakandan yardım istiyorum. Yurt dışına bir an önce gidip bu ameliyatı olması gerekiyor. Doktorum yüzde 80 şans veriyor, ben 1 milyonda 1 şansın peşinden koşuyorum. Yüzde 80 şans verdiği halde ben yurt dışına gidemiyorum, çocuğum can çekişiyor, yetkililerden yardım istiyorum. Sadece kızıma hayat istiyorum.” dedi. Türkiye’de kızının ameliyatını yapacak doktor olması halinde yurt dışına gitme taraftarı olmadığını belirten Özçelik, kızının sağlığına kavuşması için devletten para da istemediğini, kendilerine gidiş yolunu açmalarının yeterli olduğunu, kızının ameliyatı için gereken 500 bin TL’yi bir şekilde bulacağını anlattı.

"BU HASTANEYE GELDİĞİMDE AĞAÇLARDA YAPRAK YOKTU"

Anne Nefise Özçelik ise tek isteğinin çocuğunun sağlığına kavuşması olduğunu söyledi. Anne Özçelik, "Ben buraya geldiğimde ağaçlarda yaprak yoktu. Ağaçlar yeşerdi meyve verdi, ben daha buradayım. Kim yapabiliyorsa sadece bize yardım etmelerini istiyorum. Çocuğumu kucağıma doya doya alamadım, üçüncü ayı bitmeden hastaneye geldik, bugün 7 aylık olduk." dedi.

CİHAN

Yorumlar