Minik kirpi yavruları merkezin maskotu oldu

Anneleri trafik kazasında öldüğü için Bursa Nilüfer Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde tedavi ve bakım altına alınan kirpi yavruları, merkezin maskotu oldu. Merkeze getirildiklerinde 10 gram ağırlık, 3 santim uzunluğunda olan...

Google Haberlere Abone ol
Minik kirpi yavruları merkezin maskotu oldu

Anneleri trafik kazasında öldüğü için Bursa Nilüfer Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde tedavi ve bakım altına alınan kirpi yavruları, merkezin maskotu oldu. Merkeze getirildiklerinde 10 gram ağırlık, 3 santim uzunluğunda olan yavrular, şimdi doğaya bırakılacak büyüklüğe ulaştı.

Türkiye’ye örnek çalışmalara imza atan Nilüfer Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi, özellikle sokak hayvanlarına yönelik önemli cerrahi operasyonlara imza atıyor. Yakın bir zamanda maganda kurşunu ile ayağı parçalanan bir sokak köpeğine cerrahi müdahalede bulunarak eski sağlığına kavuşturan merkez, aynı zamanda yabani kirpi yavrularına ev sahipliği yapıyor.

FREDİ GİTMEYECEK

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Dr. Mürsel Büyükçoban, Beşevler civarında anneleri trafik kazasında ölen kirpilerin hayvan severler tarafından merkeze getirildiğini belirterek, “Bir iki ay önce trafik kazasında annesi öldüğü için ortalama 10-15 gram ağırlığı, 3-4 santim uzunluğunda bir halde 6 tane kirpi yavrusu olarak bize getirildi. Annesi olmadığı için hayatta kalma şansı yoktu. Hayvan severler tarafından bize getirildi. Biz de son bir buçuk-iki aydır onları yaşatmaya çalışıyoruz. Artık altısı da sağlıklı büyüdü. Şu anda 400-500 gram ağırlığındalar. Isırmaya da başladılar. Bu ağırlığa gelinceye kadar bakılmaları gerekiyor, doğada kendilerini idame ettirebilmeleri için. Şu anda büyüme ve doğaya bırakılmaları tamamlanmış durumda. Artık onları doğaya bırakacağız.” dedi.

Merkeze getirilen yavrulardan insanlara en çok alışanlardan biri olan ve ismini merkez çalışanlarının Fredi koydukları kirpi yavrusunu doğaya bırakmayacaklarını anlatan Mürsel Büyükçoban, “Fredi muhtemelen gitmeyecek, çünkü o çok insancıl bir hale geldi. Belki onu burada ortaklaşa doğa dostu bir yapının içinde, bu çimenlerin üzerinde yaşatacağız. Bunun ismini burada Fredi koyduk. Şimdi yakın zamanda 3 tane daha yavru geldi, toplam 9 yavru oldu. Onların da doğaya dönüşlerini sağlamak en büyük keyfimiz olacak.” şeklinde konuştu.

Merkeze getirildiğinde yavru kirpilere özel bakım uyguladıklarını anlatan Mürsel Büyükçoban, “Annesi trafik kazasında ölen yavrulardı. Hayata tutunmaları için özel bir bakım uygulandı. Günde 5-6 özel bakımla birlikte şu anda artık doğada kendini idame ettirecek durumdalar. Genellikle doğadaki börtü böcekle, küçük canlılarla besleniyorlar, artık onlarla beslenerek hayatını sürdürebilecek duruma geldiler. Şu anda buradaki kedi ve köpekler için hazırlanan mamalar ve sütlerle besleniyorlar.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar