Minik Gizem'in yakınları yürüyüş yaparak 'idam' istedi

Adana’da geçtiğimiz günlerde bir yakını tarafından hunharca katledilen 6 yaşındaki Gizem Akdeniz’in yakınları katilin idam edilmesi için yürüyüş yaptı. Tellidere Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde toplanan minik Gizem’in yakınları...

Google Haberlere Abone ol
Minik Gizem'in yakınları yürüyüş yaparak 'idam' istedi

Adana’da geçtiğimiz günlerde bir yakını tarafından hunharca katledilen 6 yaşındaki Gizem Akdeniz’in yakınları katilin idam edilmesi için yürüyüş yaptı.

Tellidere Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde toplanan minik Gizem’in yakınları ve vatandaşlar, buradan İstasyon Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüşte sık sık ‘Süleyman Akdeniz idam edilsin’, ‘Gizem ölmedi, kalbimizde yaşıyor’ şeklinde sloganlar atan kalabalık, taşıdığı dövizlerle de duruma tepki gösterdi. Yürüyüşte minik Gizem’in ablaları ve teyzeleri de pankart taşırken, acılı anne ise konvoyun önünde bir aracın içerisinde sık sık gözyaşlarına boğuldu. Yürüyüşe Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da katılarak aileye destek verdi. Daha sonra İstasyon Meydanı’nda toplanan kalabalık adına amca Kenan Akdeniz ile acılı anne Hatice Akdeniz birer açıklama yaptı.

Duyarlılıkları nedeniyle herkese teşekkür eden anne Hatice Akdeniz, konuşmasını zorlukla sürdürdü. Konuşması esnasında gözyaşlarını tutamayan Hatice Akdeniz, “Benim ciğerimi cayır cayır yaktı. Rabbim onu da cayır cayır yaksın inşallah. Bir tek devletimden bunu istiyorum. Çünkü daha dünyada milyonlarca evlatlarımız var. Başka annelerin yürekleri yansın istemiyorum. Hiç tarif edilemez bir acı, Allah kimseye göstermesin.” dedi.

Amca Kenan Akdeniz de katil zanlısı Süleyman Akdeniz’in idam edilmesini isteyerek, “Başbakan ve cumhurbaşkanımız bunlara bir kulak verin. Toplantı yapacakmışsınız yapın. Böyle bir insanı sallandırın ki ibret olsun, belki yarın öbür gün sizin canınız yanabilir. Buna herkes dikkat etsin. Tüm Türkiye bunu dinlesin.” diye konuştu.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise konuşmasında bu tür suçlar için cezaların arttırılmasını istedi. Vatandaşlar da bu esnada hep birlikte tempo tutarak ‘idam’ isteklerini yüksek sesle dile getirdi.

CİHAN

Yorumlar