Minik folklorcular Türkiye finalinde Türkiye 3’üncüsü oldu

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Konservatuvarına bağlı Türk Halk Oyunları Bölümü Minikler Kategorisinde faaliyet gösteren ekip Akşehir’de yapılan Türkiye finalinde Türkiye 3’üncüsü oldu.Önce...

Google Haberlere Abone ol
Minik folklorcular Türkiye finalinde Türkiye 3’üncüsü oldu

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Konservatuvarına bağlı Türk Halk Oyunları Bölümü Minikler Kategorisinde faaliyet gösteren ekip Akşehir’de yapılan Türkiye finalinde Türkiye 3’üncüsü oldu.

Önce Adana, ardından da bölge şampiyonu olduktan sonra Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanan Adana Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi, kupa ve madalyalarını Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye sundu.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Konservatuvarına bağlı Türk Halk Oyunları Bölümü Büyükler Ekibi de 27 Haziran Cuma günü İstanbul’da yapılacak Türkiye Şampiyonası’nda dereceye girmek için mücadele edecek.

Türkiye 3’üncüsü olan minik folklorcuları kutlayan Başkan Hüseyin Sözlü, “Kültür sanat faaliyetlerine önem veriyoruz. Miniklerimizi ve eğitmenlerini elde ettikleri başarıdan ötürü canı gönülden kutluyorum. Ülke genelinde alınan bu tür başarılar, Adana’nın adını duyurma açısından önem taşıyor. Cuma günü yapılacak büyükler finaliyle ilgili de ekibimize başarılar diliyorum.” dedi.

Folklar ekibini, Başkan Sözlü'yü ziyaret için belediyeye gelen Adana Valisi Mustafa Büyük de tebrik etti. CİHAN

Yorumlar