Minik bedenlerden İsrail’e ‘anlamlı’ pankart

İsrail’in Filistin’e yönelik başlattığı ve 24. güne giren saldırısı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde, Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu tarafından protesto edildi. Eyleme bebek arabasıyla getirilen bir çocuğun, ‘Bebek...

Google Haberlere Abone ol
Minik bedenlerden İsrail’e ‘anlamlı’ pankart

İsrail’in Filistin’e yönelik başlattığı ve 24. güne giren saldırısı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde, Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu tarafından protesto edildi. Eyleme bebek arabasıyla getirilen bir çocuğun, ‘Bebek katili terörist İsrail’ yazılı pankart taşıması dikkat çekti.

Meclis Dikmen Kapı girişinde toplanan grup üyeleri, ‘Gazze’de kardeşlerimiz öldürülüyor, öldürülen belki de Türkiyeli’, ‘Türkiye-İsrail çifte vatandaş ve İsrail’de askerlik yapanlar savaş suçu ile yargılansın’ pankartı açtı.

Çeşitli sloganlar atan grup adına açıklamayı Zeynel Abidin Özkan okudu. İsrail’in Filistin’e yönelik başlattığı saldırılarda 24. güne girildiğini kaydeden Özkan, bin 400 kişinin şehit edildiğini 8 bin kişinin ise saldırılarda yaralandığını aktardı. Ölü ve yaralıların neredeyse tamamının kadın ve çocuklardan oluştuğuna dikkat çeken Özkan, artık sözün tükendiğini icraat zamanı olduğunu vurguladı. Özkan, “İsrail’le devlet nezdinde yapılmış sivil ve askeri tüm anlaşmalar iptal edilmelidir. Çifte vatandaşların, İsrail’de yaptığı askerlik görevi karşılığında Türkiye’de askerlikten muaf olma uygulaması derhal kaldırılmalıdır. Terörist İsrail’i ilk tanıyan Müslüman ülke olma özelliği Türkiye üzerinde utanç vesilesidir. Acilen Türkiye İsrail’i devlet olarak tanımaktan vazgeçmelidir.” dedi. Kürecik’in bilgi paylaşımına kapatılması gerektiğini söyleyen Özkan, milli savunma sistemlerinin ivedi olarak kurulması gerektiğini söyledi. Özkan, şöyle devam etti:

“Mavi Marmara katliamında şehit edilen 10 Türkiyeli kardeşimiz ve yaralanan 50’den fazla kardeşimizi katleden askerlerin içinde de Türkçe konuşan ve Türkiye’den giden askerlere hepimiz şahit olduk. Çifte vatandaş askerlerin hangi dönemlerde İsrail’de orduda bulundukları devlet kayıtlarında mevcuttur. Bu isimlerin tespit edilerek, soykırıma sağladıkları katkıdan ötürü vatandaşlıktan çıkarılması ve savaş suçu ile yargılanması gerekmektedir.”

Öte yandan, eyleme kadınların yanı sıra bebek yaşta çocuklar da getirildi. Annesi tarafından bebek arabasıyla eyleme katılan bir çocuğun, ‘Bebek katili terörist İsrail’ pankartı taşıdığı görüldü. Yapılan açıklamanın ardından bir grup, parti temsilcileriyle görüşmek üzere Meclis’e girdi. Grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar