Minareliçavuş modern spor tesisine kavuştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Minareliçavuş Mahallesi’nde yaptırılan spor kompleksi hizmete açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Minareliçavuş modern spor tesisine kavuştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Minareliçavuş Mahallesi’nde yaptırılan spor kompleksi hizmete açıldı. Annesinin Minareliçavuş köyünde doğduğunu ve buraya yapılan tesislerin kendisini heyecanlandırdığını belirten Başkan Recep Altepe, 4 yılda 152 yeni yatırımı hizmete alarak Bursa’yı Türkiye’de sporun başkenti haline getirdiklerini söyledi.

    Minareliçavuş Spor Tesisleri’nin açılışı, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) içerisinde yapıldı. Açılışa, Başkan Recep Altepe’nin yanı sıra AK Parti Bursa milletvekilleri Mustafa Kemal Şerbetçioğlu ve Mustafa Öztürk, AK Parti Bursa İl Başkanvekili Cemalettin Torun, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alparslan Yıldız, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı Remzi Topuk, Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (BASKF) Başkanı Cemal Vardar, Yeşil Bursa Spor Kulübü Başkanı İlyas Acar ve davetliler katıldı.

    Başkan Altepe, 152. spor tesisini Minareliçavuş’ta yaptıklarını belirterek 2014’ün ilk günlerinde hizmete alınan yatırımın hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Bursa’nın gerçek anlamda bir spor şehri olması ve 7’den 70’e herkesin spor yapabilmesi için çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini, 4 yılda açtıkları tesislerle öğrenci sporcu sayısını 48 bin 200’e çıkardıklarını belirten Altepe, "İnşallah bu tesis Bursa adına elde edilen başarıları daha da üst seviyelere taşıyacak. Buradan yetişen sporcular hem sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam edecekler hem de Bursa ve Türkiye’yi uluslararası arenada başarıyla temsil edecekler." dedi.

    Minareliçavuş Spor Tesisleri’nin FIFA standartlarında olduğunu, çim ve suni çim olarak 2 ayrı kategoride planlanan futbol sahalarında normal lig maçlarının yanı sıra amatör spor kulüplerine yönelik faaliyetlerin yapılabileceğini ifade eden Başkan Altepe, şöyle konuştu: "Bu tesislerle birlikte artık tüm amatör takımlarımız maçlarını kendi sahalarında, kendi seyircileri önünde oynayacak. Bursa’da deplasman mantığı oluşacak. Tesislerin plan ve konum itibarıyla bölge halkının ve spor kulüplerinin ihtiyaçlarına yönelik planlandığını belirten Altepe, "Büyükşehir Belediyemizce yapılan bu çalışma yaklaşık 4 milyon TL’ye mal oldu. Kompleks içerisinde, 72’ye 105 cm ebatlarında biri çim diğeri de suni çim iki futbol sahası, yürüyüş yolu, 1000 kişilik tribün, bay-bayan soyunma odası, duş-WC, kafeterya ve idari bina bulunuyor."

    Başkan Altepe, konuşmasında Minareliçavuş Mahallesi’nin kendisi açısından ayrı bir öneminin olduğunu da dile getirdi. Annesinin Minareliçavuş köyü doğumlu olduğunu belirten Başkan Altepe, "Buraya spor kompleksi kazandırmak beni ayrıca heyecanlandırdı. İnşallah birlikte bu güzelliği artırarak devam ettireceğiz. Bu tesisler, sporcu yetiştirme ve toplum düzenin sağlamada aktif rol alacak." ifadelerini kullandı.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kurulan spor tesislerinin iyi işletilmesi için vakıf kurma hazırlığı içerisinde olduklarını, kurulacak vakfa da enerji üretim tesislerinden aktarılan gelirlerle sürdürülebilirlik kazandıracaklarını anlattı.

    AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu ise tesislerin hayırlı olması dileğinde bulunarak, Bursa’nın Büyükşehir Belediyesi’nin kazandırdığı tesislerle hem profesyonellerin hem de gençlerin rahatlıkla spor yapabileceği bir il haline geldiğini belirtti. AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk de Büyükşehir Belediyesi’nce Nilüfer ilçesine kazandırılan yatırımlara değindi.

    BASKF Başkanı Cemal Vardar da Bursa’da amatör sporun Başkan Altepe sayesinde altın dönemini yaşadığını söyledi. Yeşil Bursa Spor Kulübü Başkanı İlyas Acar da, Bursa’nın sahip olduğu tesislerle Türkiye’nin merkezi konumuna geldiğini vurguladı.

    Konuşmaların ardından Yeşil Bursa Spor Kulübü Başkanı İlyas Acar, günün önemine binaen Başkan Altepe’ye çiçek, üzerinde isminin yazıldığı 16 numaralı forma ve plaket takdim etti. Daha sonra tesislerin açılışı, protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek yapıldı. Açılışın ardından Başkan Altepe ve beraberindekiler, birer penaltı atışı gerçekleştirdi. CİHAN

Yorumlar