Mimarlar Odası'dan fuarlar için önemli adım

Mimarlar Odası Bursa Şubesi, Burkon Turizm ve Erexpo Fuarcılık arasında, 26 yıldır yapılan Uluslararası Yapı & Yaşam Fuar ve Kongresi'nin devam eden organizasyonları ile ilgili olarak işbirliği sözleşmesi imzalandı. Mimarlar Odası Bursa...

Google Haberlere Abone ol
Mimarlar Odası'dan fuarlar için önemli adım

Mimarlar Odası Bursa Şubesi, Burkon Turizm ve Erexpo Fuarcılık arasında, 26 yıldır yapılan Uluslararası Yapı & Yaşam Fuar ve Kongresi'nin devam eden organizasyonları ile ilgili olarak işbirliği sözleşmesi imzalandı. Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Can Şimşek, "Bu işbirliği sayesinde, Yapı & Yaşam Fuar ve Kongresi, profesyonel bir yaklaşımla dünyaya tanıtılacak ve hak ettiği değeri kazanacak." dedi.

    Bursa Akademik Odalar Birliği’nde (BAOB) bulunan Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında, Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Can Şimşek, Burkon Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eker ve Erexpo Fuarcılık Genel Müdürü Erdal Usta, sözleşmenin detayları ile ilgili paylaşımlarda bulundu.

    Mimarlar Odası Bursa Şubesi olarak, Türkiye’de bir fuarın, bilimsel bir kongre ile paralel olarak gerçekleştiği en uzun soluklu mimarlık etkinliğini düzenliyor olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını belirten Can Şimşek, "15. Dönem Yönetim Kurulu olarak, 26 yıldır devam eden bu özel organizasyonun nitelik ve niceliğini artırarak, önümüzdeki yıldan itibaren çok daha saygın bir fuar ve kongreyi mimarlık ortamına ve dünya kamuoyuna sunma hedefindeyiz. Bu nedenle 2015 yılından itibaren Uluslararası Yapı&Yaşam Fuar ve Kongre organizasyonumuzun tarihini Ekim ayına; fuar ve kongre yerini ise Merinos AKKM’ye taşıyoruz." şeklinde konuştu.

    Fuar ve kongreyi yeni bir vizyon ve profesyonel bir yaklaşımla gerçekleştirmek adına, kongre turizminin öncü firmalarından BURKON Turizm ve fuarcılık sektörünün büyüyen firmalarından EREXPO Fuarcılık ile işbirliği yaptıklarını dile getiren Şimşek, "Yenilenen fuar organizasyonumuzla birlikte hedefimiz, katılımcı firma ve kurulan stant niteliğini en üst düzeyde tutmak ve ziyaretçi memnuniyetini zirveye çıkarmaktır. Bunu sağlamak adına yapı alanında faaliyet gösteren mimarlardan oluşan bir komite, fuarda yer alabilecek firmaları belirleyecek ve bu firmalara davet gönderilecektir. Butik bir fuar olacak organizasyon, yapı ve dekorasyon alanının nitelikli firmalarını, gerçek profesyonellerle buluşturacaktır." dedi.

    26 yıllık bilgi, birikim ve deneyimle birlikte daha güzel ve farklı bir organizasyon gerçekleştireceklerini belirten Burkon Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eker ise, bilimsel kongrede akademisyen ve uzmanları katılımcılarla buluşturacaklarını dile getirerek, fuarın firmalara başarı ve fayda sağlayacağını söyledi.

Yeni organizasyon ile Bursa’da bir ilke imza atılacağını ifade eden Eker, “Bursa’da bir ilk olarak, B2B tabir edilen ikili firma görüşmeleri organize edilecek ve çok sayıda ülkeden yabancı sektör temsilcilerinin fuara katılımları sağlanacaktır. Yine önceki yıllardan farklı olarak bilimsel kongre, organizasyonun ilk iki günü yapılacak ve sonraki iki günde Türk ve yabancı ünlü mimarların katılımıyla bir ‘mimarlık zirvesi’ gerçekleşecektir. Gerek Bursa’nın, gerekse ülkemizin mimarlık alanındaki tanınırlığını arttıracağına ve kentlerimizin mimari gelişimine katkı sağlayacağına inandığımız bu önemli etkinliği gerçekleştirmek üzere burada atılacak imzalarla resmiyet kazanacak işbirliği sürecinin başarısını dileriz." diye konuştu.

    Erexpo Fuarcılığın Bursa'da yerel sermaye ile kurulmuş ilk fuar şirketi olduğunu hatırlatan Erexpo Fuarcılık Genel Müdürü Erdal Usta da, Yapı Yaşam Fuarı ile fuarcılık anlayışının yeni bir vizyon kazanacağını vurguladı.

    Hedeflerinin doğru kişilerin buluştuğu bir fuar organize etmek olduğunu da ifade eden Usta, fuarın dünyada ses getireceğini ve devamının merakla bekleneceğini dile getirdi. CİHAN

Yorumlar