Mimar Sinan etkinlikleri sona erdi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Mimar Sinan Anma Etkinlikleri Melikşah Üniversitesi'nde gerçekleştirilen iki ayrı konferans ile sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
Mimar Sinan etkinlikleri sona erdi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Mimar Sinan Anma Etkinlikleri Melikşah Üniversitesi'nde gerçekleştirilen iki ayrı konferans ile sona erdi. Konferanslarda Sinan'ın mimari teknikleri hakkında bilgiler verildi.

Mimar Sinan Anma Etkinlikleri çerçevesinde Melikşah Üniversitesi'nde düzenlenen konferansları Kayseri Sinan Araştırmaları Komisyonu Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Serdar Altuntuğ, Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Dursun Mat, Melikşah ve Erciyes Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrenciler takip etti. Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Dursun Mat yaptığı konuşmada Mimar Sinan'ı daha iyi anlamak ve gelecek nesillere tanıtmak için yapılan etkinliklerin çok önemli olduğunu söyledi. Prof. Dr. Mat, Mimar Sinan ne kadar iyi anlaşılabilirse yeni Mimar Sinanların da yetiştirmesinin mümkün olacağını belirterek, Büyükşehir Belediyesi'ne bu etkinliklere katkısından dolayı teşekkür etti.

Düzenlenen ilk konferansa konuşmacı olarak Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuran Karapilehvarian katıldı. Türk İslam devletlerinde Merkezi Mekanlı Camiler ve Mimar Sinan konulu bir konferans veren Karapilehvarian, Mimar Sinan'ın Osmanlı mimari tarihi ve Türkiye mimari tarihi için efsaneleşmiş bir isim olduğunu söyledi. Mimar Sinan'ın hayatı ve eserleri hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Karapilehvarian, Mimar Sinan'ın hayatını çok üretken geçirdiğini kaydetti.

Düzenlenen ikinci konferansta ise Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Hakan Tekin Halep Osmanlı Mimarisinde Mimar Sinan geleneği konulu bir sunum gerçekleştirdi. CİHAN

Yorumlar