Milyonlar, Peygamberimizin hayatını okuyacak

Peygamber Efendimizi Hazreti Muhammed’in (SAV) hayatıyla ilgili kitap okumaya teşvik amacıyla düzenlenen ‘Herkes O’nu Okuyor’ projesi kapsamında Türkiye çapında kampanya başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Milyonlar, Peygamberimizin hayatını okuyacak

Peygamber Efendimizi Hazreti Muhammed’in (SAV) hayatıyla ilgili kitap okumaya teşvik amacıyla düzenlenen ‘Herkes O’nu Okuyor’ projesi kapsamında Türkiye çapında kampanya başlatıldı. Programın tanıtım toplantısına katılanlar, Türkiye’nin dört bir yanında Peygamberimizin hayatının okunacağına vurgu yaptı.

Herkes O’nu Okuyor kampanyasının tanıtım toplantısı İstanbul Kongre Merkezi’nde yapıldı. Tanıtım toplantısına, sanat, iş ve medya dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Herkes O”nu Okuyor Projesi Koordinatörü Dr. Selman Kuzu, projenin ortaya çıkışını anlattı. Kuzu, “Peygamber Efendimizi ne kadar tanıyoruz? Bu sorunun cevabını bulmaya çalıştığımızda -kendi şahsım adıma da söyleyeyim- O’nu yeteri kadar tanımadığımızı, hayatını didik didik yapıp okumadığımızı gördük. Daha iyi tanımak için neler yapabiliriz? diye istişare yaptık. Bunu bir kampanyaya dönüştürelim dedik. Birkaç ili ya da ilçeyi değil bütün bir Anadolu'yu kapsasın istedik bu kampanyanın. Bütün Türkiye’yi kucaklayabilen, 7’den 70’e herkese ulaşabilecek ve teşvik amaçlı ödülü de olsa diye düşündük ve böyle bir kampanya doğdu; Herkes O’nu Okuyor.” ifadelerini kullandı.

İş adamı Ali Dumankaya da, “Peygamberimizin hayatının gündeme gelmesi, bunun uzun dönem içerisinde ele alınıyor olması mutluluk verici. Küçüktün büyüğe herkesin Peygamberimizin ahlakıyla ahlaklanması adına iyi bir proje olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Peygamber Yolu Derneği Yönetim Kurulu üyesi Zafer Serdar ise, “Projemiz Peygamber Yolu Derneği’nin ilk projesidir. İlk projeye yakışan da Efendimizi anlayabilmek ve anlatabilmek için her şeyden önemlisi önce O’nun hayatını okuması lazım. Önce tabi kendimiz ve milyonlar okuduktan sonra, onun yolunda gitmek için çaba sarfetmeliyiz.” diye konuştu.

Samanyolu TV ana haber sunucusu Kemal Gülen de, “Efendimiz (AS) hem insanlığın hem de kainatın çekirdeği. Hem de en latif meyvesi. Dünyayı, kainatı anlayabilmek, insan ile insanlar arasındaki ilişkiyi anlayabilmek ve doğru konumlandırabilmek için Peygamberimizi anlayabilmemiz gerekir. Böyle bir projenin yıl boyu gündemde olması, onun hakkında konuların açılması hem marifetimiz hem de bilgimiz açısından önemli.” dedi.

Kaynak Kültür Yayın Grubu ve Yazar Reşit Haylamaz ise, “Efendimizi tanısaydık belki bugünkü durumumuz çok farklı olurdu. Daha geniş kitlelerin Peygamberimizi tanıyabilmesi için böyle bir adım atıldı. Biraz Mevlit Kandili öncesinde o manevi atmosferden de istifade ederek, Efendimizi anlamaya yönelik değerlendirme ve Peygamber olmayan insanların da gündemine Peygamberimizi getirmeye yönelik bir proje. Değişik etkinliklerle hatırlatılması lazım.”değerlendirmesinde bulundu.

Hekimoğlu İsmail de, "İnşallah çok faydalı olur. Peygamberimizin hayatı eşittir Kur'an-ı Kerim'dir. Kur'an ahlakıyla ahlaklanmayı ve Sünneti seniyeye intiba etme açısından bu program çok faydalı. Ben de istifade ediyorum, Allah razı olsun! O'nu dünyanın neresinde yaşarsak yaşayalım dünyamız cennete döner." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar