Milli tatlı baklava, Ramazan'a fıstık fiyatlarının gölgesinde giriyor

Yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla, Gaziantep'in milli tatlısı olan baklava için imalathanelerde çalışmalar hız kazandı. Bu sene fıstık fiyatlarının yükselmesinden dolayı zor günler geçiren baklavacılar, yurt içi ve yurt dışı siparişlere...

Google Haberlere Abone ol
Milli tatlı baklava, Ramazan'a fıstık fiyatlarının gölgesinde giriyor

Yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla, Gaziantep'in milli tatlısı olan baklava için imalathanelerde çalışmalar hız kazandı. Bu sene fıstık fiyatlarının yükselmesinden dolayı zor günler geçiren baklavacılar, yurt içi ve yurt dışı siparişlere karşılamak için hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor.

Mesai kavramı gözetmeden çalışan baklava ustaları, titizlikle çalışmalarını sürdürüyor. Milli tatlı baklavanın hamurları yoğrulduktan sonra usta ellerde birçok aşamadan geçiyor ve fırına atılıyor. Daha sonra da şerbetlenerek, vatandaşların damak tadına hitap edecek hale getiriliyor. Siparişleri yetiştirmek için hummalı bir çalışma içerisine giren ustalar, baklavanın yanında diğer tatlıları da müşterilerin beğenisine sunmak için uğraşıyor. Ancak, fıstık fiyatlarında yaşanan artıştan dolayı son günlerde büyük sıkıntı yaşayan baklavacılar, yeni dönemde 100 TL'ye ulaşan rakamların eski haline dönmesini dört gözle bekliyor. Ayıntap Baklavaları Sahibi Levent Aktaş, "Ramazana girmeden önce hazırlıklarımıza başladık. Türkiye'nin milli tatlısı olan baklavayı talepler doğrultusunda çalışmalarımızı tamamladık. Bu sene fıstık fiyatlarından dolayı sıkıntılarımız var. İnşallah bu sene ürün bol olur. Fıstık fiyatları da eski seviyesine ulaşır. İlerleyen günlerde de üretimdeki aksaklıklarımız giderilir. Bir de Ramazan ayı sıcaklara geldiğinden dolayı düşüş yaşanabilir. Çünkü sıcakta tüketim biraz daha az oluyor. Biz yine de hazırlıklarımızı tamamladık. Üretimi ona göre ayarladık. Taleplere karşılık vermeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Baklava ustası Hakan Yılmaz da fıstık fiyatlarının çok yükseldiğini ancak bunu müşteriye yansıtmamaya çalıştıklarını belirtti. Turgay Özdemir ise yurt içi ve yurt dışı siparişlerini almaya hazır olduklarını vurgulayarak, fıstıktaki artışı baklava fiyatlarına yansıtmadıklarını, ürün kalitesinin devam ettiğini kaydetti. Mehmet Gürüllü de havaların sıcaklığından dolayı işlerin durgun olduğunu ancak, oruç tuttuktan sonra kan şekeri düşen insanların baklavaya büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

CİHAN

Yorumlar