Milli Parklar ve şelalelere yeni düzenleme

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, pek çok tarihi ve kültürel esere sahip Kayseri’nin doğal varlıklar bakımından da oldukça zengin olduğunu belirterek, bu zenginliği doğa turizmi açısından değerlendirmek istediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Milli Parklar ve şelalelere yeni düzenleme

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, pek çok tarihi ve kültürel esere sahip Kayseri’nin doğal varlıklar bakımından da oldukça zengin olduğunu belirterek, bu zenginliği doğa turizmi açısından değerlendirmek istediklerini söyledi.

Vali Düzgün, yaptığı açıklamada, Aladağlar ve Sultansazlığı Milli Parkları ile Kapuzbaşı ve Derebağ Şelalesi Tabiat Parkı için çevre düzenleme, manzara seyir terasları, kır lokantası, kır kahvesi ve ahşap köprü gibi bölgenin özelliklerine uygun çalışmaların yapılacağını kaydetti.

Koruma altındaki bu alanlarla ilgili proje çalışmalarının Orman ve Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü’nce hassasiyetle yürütüldüğünü ve projelerin tamamının doğal güzelliklerin yapısına uygun bir şekilde hazırlandığını dile getiren Vali Düzgün, şu bilgileri verdi: “Aladağlar Milli Parkı içerisinde yer alan ve 7 şelaleden oluşan Kapuzbaşı’nın çevre düzeni için bugüne kadar yapılan çalışmalara ilave olarak yeni çevre düzenleme çalışmaları ve Kapuzbaşı Ulupınar Mevkiine Manzara Seyir Terası yapılacaktır. Ayrıca, Hacer Ormanları’na ulaşımı sağlayan yol için proje çalışması yürütülecektir. Hacer yolu sanat yapılarının iyileştirilmesi için de proje hazırlanmıştır. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Kapuzbaşı Şelaleleri çok daha fazla turist çekebilen bir kimliğe bürünmüş olacaktır.”

Vali Düzgün, Türkiye’nin önemli sulak alanlarından Sultansazlığı Milli Parkı’nda da ilave yürüyüş patikaları için çalışma yürütüldüğünü ifade etti. Vali Düzgün, “Önemli kuş gözlem alanlarından biri olan Tuzla Mevkiine ziyaretçilerin ulaşımını sağlamak amacıyla 2 bin 266 metrelik ahşap ağırlıklı yürüyüş patikası, koruma kulübeleri ve Sindelhöyük’e modern basınçlı sulama sistemi yapımı çalışmaları devam etmektedir. Sultansazlığı Milli Parkı Soysallı Günübirlik Kullanım Alanı yapım işi için 885 bin TL ödenek Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığımıza aktarılmıştır. İhalesi geçtiğimiz aylarda yapılan Soysallı’daki çalışmalar sonbahar aylarında tamamlanacaktır. Ayrıca, Derebağ Tabiat Parkı’nın kır lokantası, kır kahvesi, wc, seyir terasları, kamelya ve ahşap köprü işleri için de gereken ödenek ayrılmıştır. Toplamda 3 milyon TL’nin üzerinde bir harcama ile bu yatırımlar tamamlandığında doğa harikası bu alanlarımız çok daha güzel bir biçimde yerli ve yabancı misafirlerimizi ağırlayacaktır” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar