Milli Eğitime 'yandaş, torpilli, köle, dönek, tetikçi müdür koltuğu' bıraktılar

Türk Eğitim Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, üzerinde 'Yandaş Müdür Koltuğu’, ‘Torpilli Müdür Koltuğu’, ‘Köle Müdür Koltuğu’, ‘Dönek Müdür Koltuğu’, ‘Tetikçi Müdür Koltuğu', ‘Partili Müdür Koltuğu',...

Google Haberlere Abone ol
Milli Eğitime 'yandaş, torpilli, köle, dönek, tetikçi müdür koltuğu' bıraktılar

Türk Eğitim Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, üzerinde 'Yandaş Müdür Koltuğu’, ‘Torpilli Müdür Koltuğu’, ‘Köle Müdür Koltuğu’, ‘Dönek Müdür Koltuğu’, ‘Tetikçi Müdür Koltuğu', ‘Partili Müdür Koltuğu', ‘Şeker Müdür Koltuğu' yazan koltukları Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bıraktı.

Koltukların yanında basın açıklaması yapan Türkoğlu, “Normal şartlarda Eskişehir Sivrihisar’ın herhangi bir köyünde muhtarlık yapamayacak adamın bakan olduğu Milli Eğitim ancak bu kadar olur.” dedi. İktidarın siyasi kaygılarla kendi geleceğini oluştururken, ‘okullar ne halde, milli eğitim nasıl yönetiliyor, Türk çocukları geleceğe nasıl hazırlanıyor’ gibi konuları umursamadığını ifade eden Türkoğlu, yaşanan sıkıntılara dikkat çekti.

“UTANMASALAR SINIF BAŞKANLARINI BİLE ATAYACAKLAR”

Türkiye genelinde 76 bin, Bursa’da 2 bin 500 okul idarecisinin kadrolarının elinden alınıp, geriye doğru bütün mükteseplerinin gasp edildiğini dile getiren Türkoğlu, çıkartılan yeni yönetmelikle ‘iktidardan olmayan insanların’ yönetici yapılmayacağını kaydetti. “Alın müdür koltuğunuzu başınıza çalın demeye geldik” diyen Türkoğlu, şöyle konuştu: “Hükümet diyor ki, ben artık kadro güvencesi olan idareci, memur istemiyorum. Ne istiyorum, köle istiyorum, cariye istiyorum. Utanmasalar sınıf başkanlarını bile atayacaklar.”

“4 BİN ÇOCUĞUNUZ MADDE BAĞIMLISI OLMUŞ”

Velilere seslenen Türkoğlu, şöyle devam etti: “Sayıları 570 bin olan sizin çocuklarınız bu milli eğitim okullarında. İşte sizin çocuklarınızın gittiği okulları bu adamlara emanet ediyorlar. Bursa’da milli eğitimin ruhuna Fatiha. Göreceksiniz, zaten can çekişiyordu. İşte bir eğitim öğretim yılının daha sonu. Ne var, Bursa Milli Eğitim Müdürlüğünde ne var. 4 bin çocuğunuz madde bağımlısı olmuş. Türkiye geneli sınav ortalamanız 40, mesleki liselerde sınav ortalamanız 81 ilde 60. Ders açığı, derslik açığı, kavga, gürültü, hukuksuz atama, ne var bu milli eğitimde, bir tane başarı gösterin. Var mı, yok. Bu milli eğitimi kime teslim ediyorsunuz, yandaşlara, ömründe okuduğunu anlamayanlara.”

“YA KÖLE OLACAKSIN YA TETİKÇİ YA TORPİLLİ YA DA SOYADIN ‘ŞEKER’ OLACAK”

Türkoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Böyle bir ortamda ya köle olacaksın ya çakma olacaksın, dönek olacaksın, yandaş zaten yandaşlık standart, yandaşlık olmadan olmaz. Torpilli olacaksın, dayım sağ olsun olacaksın, soyadın Şeker olacak ya da tetikçilik zaten bunun sonucu. Seni kim elinden tutup o koltuğa oturttuysa yarın diyecek ki, ‘ben verdim senin koltuğunu, benim dediğim her şeyi yap’. Sınırın ne kadar bilmiyorum. Sahibinin hangi isteğini ne kadar yerine getireceğini uygulamalarından göreceğiz. Bu lanet sistemi çıkaranı da buna çanak tutanları da Allah’a havale ediyoruz.” CİHAN

Yorumlar