Milli Eğitim Müdürü Bilici'den müdürlere: Vatandaşın ayağına gidin

Bursa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, Türkiye’nin orta ve uzun vadede ortaya koyduğu hedefleri tutturmanın topyekün eğitimli fertlerden geçtiğini belirterek, kurum müdürlerinin vatandaşın ayağına gitmeleri gerektiğini söyledi....

Google Haberlere Abone ol
Milli Eğitim Müdürü Bilici'den müdürlere: Vatandaşın ayağına gidin

Bursa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, Türkiye’nin orta ve uzun vadede ortaya koyduğu hedefleri tutturmanın topyekün eğitimli fertlerden geçtiğini belirterek, kurum müdürlerinin vatandaşın ayağına gitmeleri gerektiğini söyledi.

Hayat boyu öğrenme şubesine bağlı halk eğitim ve mesleki eğitim merkezlerinin müdürleri, öğrenme şenliği ve yıl boyu gerçekleştirdikleri faaliyetleri değerlendirdiler. Bursa Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici de katıldı. Toplantı açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kemal Ünal, hayat boyu öğrenmeye bağlı kurumların başarılı bir yıl geçirdiğini, 131 bin vatandaşa değişik branşlarda eğitim verildiğini dile getirdi. Halk eğitim merkezlerinin yıl sonu kurslarında sergilenen bir yılın mahsulü el emeklerinin göz doldurduğunu, bu yıl 2.'si düzenlenen öğrenme şenliğini de vatandaşların büyük beğenisiyle sonuçlandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici de kurumlarının başarılı çalışmalarından dolayı tüm kurum müdürlerine teşekkür etti. Eğitimin üç sac ayağından birinin de halk eğitimi olduğunu belirten Bilici, açılan kurslarda sadece meslek öğretilmediğini, görgü kurallarından çocukların davranışa kadar birçok alanda bilgiler verildiğini söyledi. Türkiye’nin, orta ve uzun vadede ortaya koyduğu hedefleri tutturmanın topyekün eğitimli fertlerden geçtiğini belirten Bilici, kurum müdürlerinin; önümüzdeki yılın planlarını şimdiden yapmalarını, vatandaşın kendilerine gelmesini değil, bilakis vatandaşın ayağına giderek kendisine uygun kurslara kayıtlarını yapmalarını istedi. Daha sonra düzenlenen öğrenme şenliklerinde gösterilen başarıdan dolayı Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan katılım ve başarı belgeleri kurum müdürlerine dağıtıldı.

CİHAN

Yorumlar