Milli Eğitim Müdürü Bilici: Okullar mahallenin kültür merkezi olacak

Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında Bursa’da gerçekleştirilen faaliyetler masaya yatırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Milli Eğitim Müdürü Bilici: Okullar mahallenin kültür merkezi olacak

Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında Bursa’da gerçekleştirilen faaliyetler masaya yatırıldı. Bursa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici başkanlığında Osmangazi Otelcilik Turizm Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilen toplantıya İl-İlçe milli eğitim yöneticileri, orman bölge müdürlüğü ve belediye temsilcileri katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve belediyeler arasında imzaladığı protokolle hayata geçirilen Okullar Hayat Olsun Projesi ile ilgili toplantıda Bursa’da bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaların değerlendirildi, bundan sonra yapılacak çalışmaların planlaması yapıldı. Okullar Hayat Olsun projesinin önemine dikkat çeken Mustafa Bilici, ''Projede iki boyut var. Bunlardan birisi fiziki kapasitenin güzelleştirilmesi ve geliştirilmesi, ikincisi ise vatandaşlarımızı okullarımıza çekerek eğitim alma sürelerini ve seviyesini yukarı çıkarmaktır.'' dedi.

ORTALAMA EĞİTİM SÜRESİ 6,5 YIL

Ülkemizde bireylerin eğitim ortalamasının 6,5 yıl olduğuna ifade eden Bilici, şunları dile getirdi: “Artık bütün Dünya eğitimin önemini biliyor. İnsan davranışlarını değiştirecek ve Dünyayı ileri götürebilecek tek şey eğitimdir. Günümüz Dünyasında eğitimin beşikten mezara kadar hayat boyu devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle elimizdeki tüm imkânları kullanmalı ve bireylerin eğitim alma sürelerini artırmalıyız.”

Okul binalarının proje kapsamında vatandaşların hizmetine açıldığını belirten Bilici, şöyle devam etti: “Okullarımızı mahallenin bir buluşma noktası ve hayat boyu öğrenme merkezi yapmayı hedefliyoruz. Okulların, bulundukları çevrede adeta birer kültür merkezi olmasını arzu ediyoruz. Yapılan tüm devlet binaları aslında milletin malıdır. Atıl vaziyette olan özellikle okul binalarımız bu projeyle topluma açılmış oldu ve daha işlevsel hale geldi.”

Okullarda sadece öğrencilere değil aynı zamanda okul çevresinde yaşayan yetişkinlere de hizmet verilmesi planlanan projede, okulların çevresindeki toplumla bütünleşen öğrenme merkezleri ve açık okul haline gelmesi, hayat boyu eğitim süreçlerinin iyileşmesi ve eğitim kalitesinin artması arzu ediliyor. Ülke genelinde Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında toplam 53 bin 76 kurs açılırken, bu kurslara 448 bin 834 kişi katıldı. Bursa’da ise açılan bin 232 kursa toplam 13 bin 295 kişi katıldı. Projede okul bahçelerinin güzelleştirilmesinin yanı sıra ayrıca okulların eğitim‐öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknolojileri sınıflarının, çok amaçlı salonlarının, konferans salonlarının, spor salonlarının ve okul bahçelerinin belediyelerle işbirliği yapılarak hizmete açılması hedefleniyor.
CİHAN

Yorumlar