Milli Eğitim Müdürü Bilge: Erzurum’a 620 öğretmen atandı

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, il genelinde Eylül ve Şubat ayında toplam bin 620 öğretmen ataması yapıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Milli Eğitim Müdürü Bilge: Erzurum’a 620 öğretmen atandı

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, il genelinde Eylül ve Şubat ayında toplam bin 620 öğretmen ataması yapıldığını söyledi. 2014 yılı Şubat ayında atanan 420 öğretmen görevlerine başladı.

    Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, bu yıl Şubat ayı itibariyle Türkiye genelinde 10 bin öğretmen atamasının yapıldığı hatırlattı ve şöyle dedi: “Erzurum’da ise Eylül ve Şubat ayında toplam bin 620 öğretmen ataması yapıldı. Şubat ayı itibariyle atamalarla Sınıf Öğretmeni 77, Branş öğretmeni 315 ve Okul Öncesi alanında 28 olmak üzere toplam 420 öğretmen ataması yapıldı.”

    “Türkiye’nin nasıl doğusu ve batısı arasında fark varsa Erzurum’un da kuzeyi ile güneyi arasında belirgin bir fark var.” diyen Bilge, “Özellikle iklim koşulları nedeniyle güney ilçelerimizde görev yapan öğretmenlerimiz tayin veya eş durumundan yararlanma taraftarı olduğu için devletimiz önlemini şimdiden alarak o ilçelerimize atamalarda yoğunluk veriyor. Yeni görevine başlayacak olan öğretmenlerimiz yol açıcı, fedakarlık ve mesleğini ve çocukları yetiştirmeyi dert edinecek. En çok çalışarak ve en az hata yaparak çalışacaklar. Muhakkak öğrenci aileleri ziyaret edecekler, sosyal etkinliklere katılacaklar, çocukları kendi sevgilerinden mahrum etmeyip yetiştirdikleri çocukları 10- 15 sene sonra öğretmen, mimar, mühendis, doktor olarak karşılarına geçeceklerini bilerek görevlerinin hakkını eni iyi şekilde verecekler. Yeni öğretmenlerimizin eğitim camiasına hayırlı olması yeni görevlerinde başarılar dilerim.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar