Milli Eğitim Müdürü Asarkaya: Karnedeki davranış notları daha önemli

Hatay'ın Erzin ilçesinde Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Asarkaya, karnenin sol taraftaki ders notlarının önemli olduğu kadar, davranış notlarının da önemli olduğunu söyledi.     Yorucu bir eğitim maratonunun ardından ilköğretim,...

Google Haberlere Abone ol
Milli Eğitim Müdürü Asarkaya: Karnedeki davranış notları daha önemli

Hatay'ın Erzin ilçesinde Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Asarkaya, karnenin sol taraftaki ders notlarının önemli olduğu kadar, davranış notlarının da önemli olduğunu söyledi.

    Yorucu bir eğitim maratonunun ardından ilköğretim, orta ve lisede okullar bugün tatil oldu. Türkiye genelinde 17 milyonu aşkın öğrenci karnelerini alarak tatile çıktı. Hatay'ın Erzin ilçesinde de öğrencilerin sevinci görülmeye değerdi. 75.yıl ortaokulunda karne töreni düzenlendi. Okul bahçesinde düzenlenen törene Kaymakam İskender Yönden, Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Asarkaya, Emniyet Müdür Vekili Mustafa Ateş, ilçede bulunan tüm okul idarecileri ve veliler katıldı.

    Saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı'yla başlayan törende, anaokulu öğrencilerinin sergilediği mehteran gösterisi büyük alkış aldı. Öğrencilerin halk oyunu gösterileriyle devam eden programda, Avrupa Birliği projelerinde derece giren öğrencilere sertifika ve hediyeler verildi. Tören sonunda karnelerine kavuşan öğrenciler, ‘yaşasın tatil’ diyerek yaz tatiline girdi.

    Öğrencilerden yaz tatilinde sosyal aktivitelere ağırlık vermesini isteyen Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Asarkaya, “Bu karneler, bir eğitim, öğretim yılı içerisinde yapılmış olan eğitim, öğretim faaliyetlerinin değerlendirilmesi, göstergesidir. Tatil, en doğal hakkınız. Tatil faaliyetleri içerisinde sosyal faaliyetlere ağırlık verin. Bu faaliyetler içerisinde sosyal aktivitelere ağırlık verelim. Sol tarafındaki ders notlarından ziyade, davranış notları daha önemli. Bu 3 ayı, en iyi şekilde planlayıp değerlendirin.” dedi.

    Kötü notların bir son olmadığının altını çizen Asarkaya, "Varsa sıkıntılarımız olabilir, zayıf derslerimiz olabilir. Öğrencimizle birlikte oturup ne yapacağımızı kararlaştıracağız. Anne, baba olarak bir yol haritası çizip bir plan yapacağız. Bu karneler, bir eğitim dönemi boyunca aldığı eğitimin bir göstergesi. Öğrencinin kişiliği, karakterini karneyle ölçmek mümkün. Bizim en çok üzerinde durduğumuz soldaki ders notlarından ziyade sağdaki davranış notları. İyi bir insan modeli için koşturuyoruz. Bunun için çaba gösteriyoruz" diye konuştu.

    Yaz tatilini güzel bir şekilde değerlendireceklerini söyleyen 3.sınıf öğrencisi Mehmet Akif Kılıç, "Karnem iyi, hepsi 5. Tatilde arkadaşlarımla maç yapacağım. Derse de vakit ayıracağım. 3 ay tatil, bu tatili en güzel şekilde değerlendirmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar