Milli Eğitim, Kürtçe ders veren öğretmenlerin isimlerini istedi

DİYARBAKIR Milli Eğitim Müdürlüğü, anadil günü kapsamında kendi branşlarında 2 saat Kürtçe ders verip, bunu sınıf defterlerine işleyen öğretmenlerin isimlerini ve Kürtçe dersin işlendiği sınıf defterlerini okullardan istedi.

Google Haberlere Abone ol
Milli Eğitim, Kürtçe ders veren öğretmenlerin isimlerini istedi

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü açtığı idari soruşturma kapsamında 21 Şubat Anadil Günün'nde 2 saat Kürtçe ders işlenmesiyle ilgili tüm okullara bir yazı gönderdi. Yazıda, "Bir işleme esas alınmak üzere 21 Şubat 2014 tarihinde Kürtçe ders işleyen okullarda bu derslere giren öğretmenlerin isim listesi ve Kürtçe derslerin işlendiğine dair sınıf defterlerinin onaylı fotokopilerinin (iki nüsha olarak ve aslı gibidir yapılarak) word ortamında düzenlenerek USB bellek ve aynı zamanda resmi yazı ile birlikte 04.03.2014 tarihi mesai bitimine kadar müdürlüğümüz hukuk şubesine elden teslim edilmesi ve eğer yok ise yine resmi yazıyla cevap verilmesi, okul kutularınızda bulunan yazının da alınması gerekmektedir" denildi.

Eğitim- Sen, Diyarbakır'da ana dilde eğitime dikkat çekmek amacıyla geçen yıl olduğu gibi bu yılda 21 Şubat 'Anadil günü' nedeniyle bir eylemi düzenleyerek üyesi olan yaklaşık 1500 öğretmene sınıflarda kendi branşlarında 2 saat Kürtçe ders işlemelerini ve bunu sınıf defterlerine kaydetmelerini istemişti. Eğitim- Sen bu kararı doğrultusunda Kürtçe bilen öğretmenler söz konusu tarihte 2 saat Kürtçe ders işleyerek bunu sınıf defterlerine işlemişti. 

Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Kasım Birtek, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün geçen yıl da aynı şekilde ana dil gününde Kürtçe ders işleyen öğretmenlerin isim listesini alıp onların ifadesini başvurduğunu ancak, bir cezai yaptırımda bulunmadığını söyledi. Birtek, "Öğretmenler korkutulmak ve sindirilmek isteniyor. Öğretmenlerin bir saat Kürtçe ders vermesi yönetmenliklere göre suç değildir" dedi.

Yorumlar