Milletvekilili Demirçalı: Adana Devlet Hastanesi’nde yaşanan utanç tablosudur

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ali Demirçalı, Adana Devlet Hastanesi’nde yaşanan olayın skandal olmaktan öteye giderek, insanlık ayıbı olarak karşılarına çıktığını savundu. Konuyla ilgili yazılı açıklama...

Google Haberlere Abone ol
Milletvekilili Demirçalı: Adana Devlet Hastanesi’nde yaşanan utanç tablosudur

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ali Demirçalı, Adana Devlet Hastanesi’nde yaşanan olayın skandal olmaktan öteye giderek, insanlık ayıbı olarak karşılarına çıktığını savundu.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Demirçalı, kolunda serum, üzerinde ameliyat kıyafetiyle yakınları tarafından hasta yatağı ile ambulans olmadan çıkartılan hastanın başka bir hastaneye götürülmek durumunda kalmasını üzülerek ve kahrederek izlediklerini bildirdi. Adana Devlet Hastanesi’nde yaşananları TBMM gündemine taşıyan Demirçalı, olayı 'Utanç Tablosu' olarak nitelendirdi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Demirçalı şunları söyledi: “Sağlık Bakanlığı olarak her defasında kamuoyunun önüne çıkarak, acil sağlık hizmeti vermekle yükümlü kamu ve özel tüm sağlık kuruluşları, sağlık güvencesi olup olmadığına, ödeme gücü bulunup bulunmadığına veya tedavi masraflarının nasıl karşılanacağına bakılmaksızın, acil hastaların hastanelere kabul edileceğini duyurmuştunuz. Başbakan ve bakanlık olarak, seçim meydanlarında ve televizyon ekranlarında defalarca bu güvenceyi vererek vatandaşlardan oy istemiş, bu konuda oy devşirmek için yoğun çaba harcamıştınız. Ancak Adana ilinde bugün yaşanan bir olay skandal olmaktan daha da öteye giderek insanlık ayıbı olarak karşımıza çıkmıştır. Karın ağrısı şikâyetiyle, Adana Devlet Hastanesi'nde apandisit teşhisi konulan Cariye Mercan'ın (28), acil ameliyat kararı alınmasına karşın saatlerce bekletilmesi ve eşinin bu bekletilmeye tepki göstermesi sonucu hastaneden kovulmaları Adana’da ve ülkemiz kamuoyunda ciddi tepkiyle karşılanmıştır.

CHP’li Ali Demirçalı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan yazılı yanıt istediği sorular şöyle:

"1- Her defasında hiçbir hastanın, hastanelerden geri çevrilmeyeceğini beyan etmenize rağmen, Adana’da bu insanlık ayıbının tekrarı neden yaşanmıştır?

2- Her defasında 'soruşturma açıldı, gerekli incelemeleri yapıyoruz' açıklamalarınız hastaları sağlıklarına kavuşturmaya yetmediği gibi ölümle de burun buruna getirmektedir. Bu konunun çözümü nasıl gerçekleşecektir?

3- Hasta yakınları ile hastane personeli arasında yaşanan sorunlardan hastaların etkilenmesi ve tedavilerin yarım bırakılması dünyanın başka hangi ülkesinde yaşanmaktadır?

4- Yaşanan bu insanlık ayıbı karşısında hasta, hasta yakınları ve Adanalı yurttaşlarımızdan özür dilemeyi düşünüyor musunuz?" CİHAN

Yorumlar