Milletvekili Yurttaş, AÖF sınavlarının Salihli'de yapılmasını teklif etti

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) sınavlarının Manisa merkez dışında Salihli ilçesinde de yapılması için YÖK ve fakülte yönetimiyle görüştüklerini bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Milletvekili Yurttaş, AÖF sınavlarının Salihli'de yapılmasını teklif etti

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) sınavlarının Manisa merkez dışında Salihli ilçesinde de yapılması için YÖK ve fakülte yönetimiyle görüştüklerini bildirdi. Bunun için geçerli gerekçeleri sunduklarını, 2014-2015 öğretim yılından itibaren sınavların Salihli’de de yapılmasını beklediklerini söyledi.

Salihli’nin, 150 bini aşan nüfusuyla Manisa’nın en büyük ilçelerinden birisi olduğunu vurgulayan Milletvekili Yurttaş, “Coğrafi olarak komşu ilçelerinin çoğu, il merkezine uzaktır. Salihli’nin çevresini oluşturan bu bölgenin nüfusu 450 bin civarında ve toplam il nüfusunun üçte biri bu bölgede yaşıyor. İlçelerin Manisa merkeze uzaklıkları, 100 ile 150 km. arasındadır. Bu ilçelerde oturan kişiler, yaklaşık yarım saat ile bir saat arasında Salihli’ye ulaşabiliyorken il merkezine iki ile üç saat arasında ulaşabiliyor. Sınav günlerinde yollarda meydana gelen trafik yoğunluğu ve uzaklık arttıkça ortaya çıkacak kaza risklerin de buna bağlı olarak artmaktadır. Nitekim sınav haftasında birçok öğrenci, bu yollarda meydana gelen kazalar nedeniyle sınava girememektedir. Sadece bu durum, sınav merkezine yakın oturan öğrencilerle uzak yerlerden gelenler arasında eşitsizliğe de neden olmaktadır. Salihli, bu ilçelerin coğrafi olarak ortak noktasında bulunmaktadır.” dedi.

Salihli’de 10 yılı aşkın bir süredir ÖSYM sınav merkezi bulunduğunu belirten Yurttaş, “YGS ve KPSS, yıllardan beri sorunsuz olarak yapılmaktadır. Burada bulunan fakülte ve yüksekokulda, 50’ye yakın akademisyen ve yakın ilçelerde bulunan diğer meslek yüksekokullarında mevcut 100'e yakın akademisyenle her türlü sınavı sorunsuz organize edebilecek kapasiteye sahibiz. Bazı sınavların, Manisa merkezden daha fazla adayla yapıldığı olmaktadır. 2013 ÖSYS-YGS'de Manisa bölgesinde yaklaşık 9 bin aday sınava girerken Salihli bölgesinde 7 bin 500 aday girmiştir. Manisa bölgesinde, AÖF vize veya final sınavlarına 13 bin kişi giriyor. Bunların yaklaşık 6 bin 500’i, Salihli’ye yakın ilçelerde oturmaktadır. Salihli ilçemizde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kuruluş kararı, YÖK ve Bakanlar Kurulu'ndan geçmiştir.” şeklinde konuştu.

Salihli’nin şu anda AÖF sınavlarının yapılmakta olduğu yedi ilçe arasında bulunan Bandırma (140 bin) ve Keşan'dan (79 bin) daha fazla nüfusa (153 bin) sahip olduğunu dile getiren Muzaffer Yurttaş, “Ancak Salihli’ye yakın ilçelerle beraber toplam nüfus 450 bin civarındadır. Merkezî bir konumda bulunan Salihli’de AÖF sınavlarının yapılması pek çok kolaylık sağlayacaktır. Öğrenci ve velilerin bu tür büyük talepleri mevcuttur.” dedi. CİHAN

Yorumlar