Milletvekili Yıldırım: Türk okulları çağın en büyük medeniyet projelerinden biri

Burdur Bağımsız Milletvekili Dr. Hasan Hami Yıldırım, Türk okullarının, Türk milletinin önderlik ettiği, şefkat ve merhamet adına, barış ve insanlık adına çağın en büyük medeniyet projelerinden biri olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Milletvekili Yıldırım: Türk okulları çağın en büyük medeniyet projelerinden biri

Burdur Bağımsız Milletvekili Dr. Hasan Hami Yıldırım, Türk okullarının, Türk milletinin önderlik ettiği, şefkat ve merhamet adına, barış ve insanlık adına çağın en büyük medeniyet projelerinden biri olduğunu söyledi. Yıldırım, "Türk okulları, bugün kıymetli bir markadır. Ben bilmiyorum, dünyanın bütün kıtalarına, bölgelerine yayılmış, 160’dan fazla ülkede bin 200'ü aşan sayıda, bu milletin adını duyuran, temsil eden daha kaç tane ticari, özel ya da kamu kuruluşumuz var?" dedi.

Burdur Bağımsız Milletvekili Dr. Hasan Hami Yıldırım, yaptığı basın açıklamasında, "Türk okulları bulundukları ülkelerin idari makamlarıyla iyi ve doğru ilişkiler kurmuşlardı. O ülkeler kadar, kendi ülkelerinin makamlarıyla da uyumlu bir çalışma içindeydiler." diye konuştu

Türk okullarının tek yönlü bir sivil toplum hareketi olmadığını ifade eden Yıldırım, "Yani sadece bu milletin milli ve dini değerlerini gittiği ülkelerle, toplumlarla, kültürlerle tanıştırmaya çalışan bir hareket değildi. Aynı zamanda, gittiği ülkelerdeki kültürel zenginlikleri, değerleri ülkemize yansıtma, aktarma vazifesi de görüyordu. Bir başka ifadeyle, kültürümüzle diğer yerel kültürler ve evrensel medeniyetin en önemli temas sahalarından birini oluşturuyordu. Bu yönüyle, milli kültürümüzün, maddi ve manevi unsurlarıyla gelişmesine, zenginleşmesine büyük katkılar sunuyordu." şeklinde konuştu.,

"KEŞKE SAYILARI ARTSA DAHA FAZLA OLSA"

Bugün bu okulların kapatılmak istendiğine işaret eden Milletvekili Yıldırım, şöyle devam etti: "Bulundukları ülkelerin devlet başkanlarına, cumhurbaşkanlarına, başbakanlarına şikayet ediliyor, hayali bilgiler içeren dosyalar sunuluyor. Buna karşılık, okulların bulunduğu ülkelerin liderlerinin hemen tamamının ilk tepkileri; bu okulları övmek, sahip çıkmak oluyor. Bu tepkilerini de basın yoluyla, hatta Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayınn Başbakanımızın yanında açıklıkla ifade ediyorlar.

Soruyorum, içine düştüğümüz durum bize yakışıyor mu? Türkiye Cumhuriyeti olarak bu yaklaşımımızın, bırakınız evrensel değerleri, akılla, izanla, insafla izah edilebilir bir tarafı var mı? Bu okulları kapatmak, ne Türk milletinin ne de dünya barışının yararınadır. Anadolu insanının emeğine haksızlıktır; böyle politika olamaz, bu siyaset değildir.

Toplumun sağduyusundan 'elbirliğiyle' uzaklaştırdığımız siyaset kurumunu bir an önce uzlaşmacı ve çoğulcu bir anlayışa dönüştürmeli; çatışmacı, ayrıştırıcı ve ötekileştirici üslubu terketmeliyiz. Burada elbette herkese, her kesime görev düşmektedir ama herhalde en önemli görev Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan ve siyasi partilerimizin sayın genel başkanlarına düşmektedir.

Türk okulları, Türk milletinin önderlik ettiği, şefkat ve merhamet adına, barış ve insanlık adına, çağın en büyük medeniyet projelerinden biridir.
İnanıyorum ki Anadolu insanının ortak değerlerine bütün insanlığın ihtiyacı var. Bunları dünyaya açan kurumlarımızdan biri olan Türk okullarına destek olmak, sadece milliyetçiliğin, vatanseverliğin gereği değil aynı zamanda Türk milletinin insanlığa karşı sorumluluğudur."



CİHAN

Yorumlar