Milletvekili Yıldırım, Burdur'daki elektrik kesintilerini Meclis'e taşıdı

Burdur Bağımsız Milletvekili Dr. Hasan Hami Yıldırım; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yazılı olarak cevaplandırması istemiyle soru önergesi verdi.

Google Haberlere Abone ol
Milletvekili Yıldırım, Burdur'daki elektrik kesintilerini Meclis'e taşıdı

Burdur Bağımsız Milletvekili Dr. Hasan Hami Yıldırım; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yazılı olarak cevaplandırması istemiyle soru önergesi verdi. Milletvekili Dr. Hasan Hami Yıldırım, Enerji Bakanı ve Sanayi Bakanı’na Burdur’da sanayiye sağlanan destekleri ve il merkezi ve ilçelerde yaşanan elektrik kesintilerini sordu.

BURDUR’DA SANAYİ SORUNLARINI GÜNDEME TAŞIDI

Burdur Milletvekili Yıldırım'ın ildeki sanayi teşvikleri ve sanayi bölgelerinde yaşanan sıkıntılara ilişkin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istenen soruları şu şekilde;
1. 2003 – 2014 döneminde Burdur’da Organize Sanayi, münferit Sanayi tesisleri ve Küçük Sanayi’ye sağlanan krediler, destekler ve teşvikler tür, miktar ve ilçelere dağılım itibariyle ne kadardır?
2. Bunlar gerçek ve tüzel kişiler olarak kimlere verilmiştir?
3. Türkiye içinde Burdur’a sağlanan bu kredi, destek ve teşviklerin oranı ne kadardır?
4. Bucak Islah OSB çalışmaları hangi seviyededir? Yıllardır ekonomiye büyük katkılar sağlayan söz konusu sanayi tesisleri için ne yapılmaktadır?
5. Bucak Organize sanayi Bölgesindeki ve civarındaki sanayi tesisleri, sanayi kullanma suyu tedarik edemedikleri için, belediyece arıtılmış içme suyunu şehir içi şebekelerden çekerek kullanmaktadır. Bu bir israf değil midir? Sanayiye kullanma suyu temini için bir çalışmanız var mıdır?

ELEKTRİK KESİNTİLERİNİN ÖNÜNE NASIL GEÇECEKSİNİZ ?

Burdur'da ve birçok ilçede sık sık tekrar eden elektrik kesintilerini de gündeme taşıyan Yıldırım, elektrik kesintilerinin ciddi sorun oluşturduğunu belirterek, “Bu kesintiler günlük hayatta herkesi etkilemektedir. Özellikle sanayi tesislerine, ticari işletmelere ve tarımsal faaliyetlere büyük zararlar vermektedir; üretim ve ekipman zararlarına yol açmaktadır.” dedi.
Milletvekili Yıldırım bu bağlamda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın cevaplandırması istemiyle şu soruları yöneltti:

1. Bu kesintilerin sebepleri nelerdir?
2. Belli bir kesinti programı var mıdır?
3. Bu kesintiler ne zaman son bulacaktır?
4. Bu kesintilerin önüne geçilmesi için bir çalışma yapılmakta mıdır?
5. Özelleştirme sonrası vatandaşların arıza veya diğer sorun ve talepleri dikkate alınmakta mıdır? Bu konuda nasıl bir yol izlenmektedir?
CİHAN

Yorumlar