Milletvekili Yıldırım, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü Kutladı

Burdur Milletvekili Dr. Hasan Hami Yıldırım, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Google Haberlere Abone ol
Milletvekili Yıldırım, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü Kutladı

Burdur Milletvekili Dr. Hasan Hami Yıldırım, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Hami Yıldırım mesajında “Gazetecilere bir takım sosyal ve ekonomik haklar sağlayan ve Türk basınında bir dönüm noktası olan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle birlikte, her yıl 10 Ocak tarihi ülkemizde ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak kutlanmaktadır. Gücünü kamuoyundan alarak, kamu yararını, düşünce ve ifade özgürlüğünü her şeyin üzerinde tutan, basın meslek ilkelerinden taviz vermeden her zaman halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan gazetecilerin, yönetim ve vatandaşlar arasında oluşturdukları köprü vasıtasıyla ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkı sağladıkları aşikardır.

Günümüzde iletişim teknolojisinde yaşanan hızlı gelişmelere paralel olarak 'katılımcı demokrasi' de yepyeni bir boyut kazanmıştır. Yazılı ve görsel medya tanımına ek olarak 'sosyal medya', 'internet medyası' gibi kavramlar da eklenmiştir. Unutulmamalıdır ki; vicdanın sesi olmak gibi ağır sorumluluğu olan gazetecilerimizin mesleklerini icra ederken; temel hak ve özgürlüklere saygılı, evrensel hukuk kurallarına riayet eden, özel hayatın mahremiyetinin farkında olan, tarafsız, ilkeli, dürüst, şeffaf, soruşturmacı bir gazetecilik yapmaları önemlidir." ifadelerine yer verdi.

Gazetecilik yapmanın kolay bir iş olmadığını kaydeden Yıldırım, "Toplumu doğru bilgilendirmek, gerçekleri eğip bükmeden ortaya çıkarabilmek ve söyleyip yazabilmek, her dönem, gazetecileri farklı baskılarla karşı karşıya bırakmıştır. Maalesef bugün de Türk Basını olarak bu baskıların arttığı zor zamanlardan geçilmektedir. Böyle zamanlarda, basın meslek ilkelerini ve etik değerleri savunmanın zor ama bir o kadar da önemli olduğunu vurgulamak gerekir. Bu vesile ile her türlü sıkıntı ve zorluğa karşı büyük bir özveriyle mesleklerini icra eden, yaşadığımız toplumla birlikte dünyadaki gelişmeleri bizlere ulaştıran yazılı ve görsel alanda çalışan bütün gazetecilerin Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi. CİHAN

Yorumlar